Het resultaat: week 10

Wow, wat gaat de tijd hard. De eerste 10 weken BodieBoost zijn alweer voorbij. Vol spanning stap ik op de weegschaal. Zal ik mijn eerste 10 weken doel behaald hebben? Zal ik weer afgevallen zijn? En ben ik alweer een stap dichterbij mijn einddoel? Zal ik binnenkort dan eindelijk in mijn jurk passen? Spannend!


De eerste 10 weken zijn voor mijn gevoel voorbij gevlogen. En dat is goed, want dat geeft aan dat de BodieBoost-methode me toch een stuk minder moeite kost dan alle andere ‘dieten’ die ik ooit geprobeerd heb. Daarbij zat ik met een knorrende maag en hongerige ogen echt elke minuut af te tellen totdat ik weer een droge cracker of een worteltje mocht eten. En dat heb ik met BodieBoost helemaal niet gehad.
Natuurlijk heb ik wel momenten dat ik nee moet zeggen - bijvoorbeeld als één van je collega’s trakteert en je al je jokers van de week al ingezet hebt - maar ook dat kost een stuk minder moeite dan anders. Je troost je met het feit dat je de week erna net zoiets lekkers mag eten - of misschien nog wel veel lekkerder - en tóch blijft afvallen. Want daar draait het tenslotte allemaal om: afvallen. Na 10 weken heeft Bodieboost mij dan ook nog steeds niet teleurgesteld. En ik hoop dat ik er na de volgende 10 weken nog precies hetzelfde over denk.

De teller van mijn weegschaal gaf vanmorgen -0,4 kg aan. Dat betekent dat ik nu in totaal 4,4 kg ben afgevallen en dat mijn gewicht momenteel 86,8 kg is. Ondanks dat ik mijn 10 weken doel van -5 kg niet gehaald heb, ben ik hier toch zeker blij mee. Helemaal als ik terugkijk naar wat ik de afgelopen twee maanden allemaal gedaan heb. Ik heb niet eenzaam op de bank op een houtje zitten bijten, nee, ik noem: een wintersport, een vrijgezellenfeest, een bruiloft, talloze etentjes én een paar verjaardagen en feestjes. En dan dus toch nog -4,4 kg. Yes!

En het stopt natuurlijk ook niet bij 10 weken, ik ga gewoon door. Ik ga de komende 10 weken weer opnieuw in het boek beginnen (ik vind het wel een handige leidraad), maar hier wel mijn eigen draai aan geven. Over zes weken vertrekken we naar Amerika, waar ik super veel naar uitkijk, maar waar ik ook een beetje huiverig voor ben. De laatste keer dat ik in Amerika was ben ik in een maand tijd ongeveer 5 kilo aangekomen. Dat zijn dus precies de kilo’s waar ik nu 10 weken lang hard voor gewerkt heb om ze er weer af te krijgen. En die wil ik er na de komende vakantie dan ook zeker niet weer bij hebben. Ik ben van plan het nu heel anders aan te pakken: ik neem mijn hardloopspullen mee (ik ga zelfs nieuwe schoenen kopen daar) en ik wil echt op mijn eten gaan letten. Maarja, het is en blijft Amerika. Ik hoop dat ik het vol ga houden met zoveel verleiding om me heen - en een grote snoepkont naast me in de auto.


Mijn doel voor komende maand:
Voor komende maand (de periode voor mijn vakantie) heb ik eigenlijk maar één echt doel: in de mooie jurk passen die ik speciaal voor de vakantie gekocht heb, maar die tot op heden nog steeds te klein is (ik heb het van de week nog een keer geprobeerd en hij zit al iets minder strak - maar ademhalen, ho maar). Daarnaast zou ik natuurlijk nog steeds het liefste 10 kg afgevallen zijn voordat ik over de stranden van Miami struin, maar ik zie nu in dat dát een beetje onrealistisch is. Met -7 kg zou ik al super blij zijn. Ik ga dus goed de BodieBoost-methode voortzetten en sporten en daarbij hééééééééél hard duimen.
Daarnaast sta ik - ondanks alle waarschuwingen - inmiddels weer elke dag op de weegschaal. Het wegen lijkt een obsessie te worden. Als ik die dag afgevallen ben dan is er niets aan de hand, maar ben ik die dag zwaarder dan wordt mijn humeur hier toch een beetje door beïnvloed. Voor de komende periode wil ik dus echt weer gaan proberen maar één keer in de week te gaan wegen.

Dit was mijn laatste wekelijkse update. 10 weken lang hebben jullie in detail mee kunnen lezen over hoe de Bodieboost-methode voor mij werkt. Vanaf nu zal ik jullie een maandelijkse update geven over de voortgang. Jullie zijn dus nog niet geheel van mij af, want het glorieuze moment dat ik - nu een keertje wel - mijn uiteindelijke doel behaal wil ik natuurlijk wel van de daken kunnen schreeuwen en wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Ik spreek hierbij met jullie af. Het gaat me lukken. En jullie zullen getuige zijn.

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Shoptip: 10x party proof jurken

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • 10 tips voor een stressvrij leven!

 • BodieBoost

Zoek in artikelen