Wat wordt de nieuwe cupcake?

De cupcake werd zo’n tien jaar geleden populair door series als Sex and the City en is inmiddels meer dan een trend. De cupcake is here to stay! Trends in cakeland volgen elkaar razendsnel op, maar niet alle cakejes blijven populair. Wat wordt de nieuwe cupcake? De cakepop, de macaron, de whoopie pie of de frosting shot?

Cakepop
De cakepop is een cupcake vermomd als lolly. Je maakt een klein bolletje cake en doopt dit in glazuur of chocolade en eetbare decoraties. Vervolgens steek je een lollystokje in het bolletje en klaar is je cakepop! Een goede reden om een cakepop te maken in plaats van een cupcake, is dat het er feestelijk uitziet. Het staat hartstikke leuk op een feestje en als je mensen niet een gigantisch stuk taart wilt serveren, maar meerdere kleine hapjes, dan is dit ideaal. Ook leuk als traktatie op school. Grote merken verkopen kant-en-klare mixen voor cakepops en er zijn ook cakepop-bakvormen, zodat je mooie ronde cakebolletjes kunt maken. Wil je de cakepops helemaal zelf maken, kijk dan op SJ Kitchen.nl of op Bakerella.com voor originele recepten.

Macaron
Dit heerlijke Franse koekje bestaat uit twee schuimpjes met een zachte vulling. Macarons komen in allerlei kleuren en zien er prachtig uit. Het koekje is onder andere gemaakt van eiwit, poedersuiker, amandelmeel, kristalsuiker en kleurstof. De vulling is gemaakt van botercrème of jam. Zelf macarons maken? Dat kan! Het is alleen wel een precies werkje. De schuimpjes moeten allemaal even groot worden en niet aan de bakplaat plakken. Creatieve koks vinden op Cupcakerecepten.nl een recept voor macarons.

Bron: Shutterstock

Whoopie pie

Een whoopie pie ziet er een beetje uit als een macaron. Het zijn twee koekjes met een vulling. Het verschil is dat het geen gekleurde schuimpjes zijn, maar zachtere koekjes. De whoopie pie wordt ook wel een BFO genoemd, een Big Fat Oreo! Eigenlijk is het een soort cupcake, maar dan gemakkelijker te eten. Een sandwich met een heerlijk laagje botercrème in het midden. Yummie! Kijk op Culy.nl voor een recept voor chocolade whoopie pies.
 
Frosting shot
Waarom moeilijk doen en een cakeje bakken als je stiekem alleen de bovenste laag van de cupcake lekker vindt? De frosting shot zit in een vormpje dat iets kleiner en steviger is dan een cupcakevormpje of in een klein shotglaasje. Het bestaat alleen uit glazuur en botercrème. Soms wordt de frosting shot nog even in de vriezer gezet en dan heb je een frozen frosting shot. Een soort ijsje dus. De frosting shot is niet moeilijk te maken, maar het is wel een grote hap suiker! Eigenlijk wel jammer dat er dan geen cakeje onder zit. Zoetekauwen vinden op AZ Central.com een recept voor frosting shots met kaneel-vanillesmaak.
 
Wat denk jij dat dé nieuwe cupcake wordt?

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Let’s Boost!

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen