De boekenkast van Rebecca

Rebecca van Kaam is een negentienjarige studente met een eigen boekenblog. Het liefst leest ze de hele dag door. Voor het slapen MOET Rebecca even gelezen hebben, anders komt ze niet in slaap. Benieuwd naar wat er op het nachtkastje van deze boekenjunkie ligt? Lees dan snel verder.
 
 
Mijn lees-hobby is lang geleden al ontstaan. Vroeger werd ik als klein meisje al veel voorgelezen. Zo ben ik vanzelf in de leeswereld gerold. Ik lees heel veel. Als ik tijd heb lees ik het liefst de hele dag. Helaas heb ik daar door de drukte van school en mijn stage weinig tijd voor, dus wordt mijn leestijd beperkt tot de trein en voordat ik ga slapen. Als ik voor het slapen niet gelezen heb, kan ik ook niet slapen. Het is echt een soort ritueel geworden.
 
Collectie
Mijn boekencollectie bestaat nu ongeveer uit 135 boeken. Ik had er nog veel meer, maar die heb ik verkocht omdat ik te weinig ruimte had. Met het geld van mijn verkochte boeken, kon ik weer nieuwe boeken kopen. Begin dit jaar ben ik naar het Boekenfestijn geweest en daar heb ik weer een hele nieuwe voorraad boeken aangeschaft! 
 
Mijn boeken staan gesorteerd per schrijver en op taal: alle Engelse boeken staan bij elkaar en zo ook alle Nederlandse boeken. Als ik in een serie toevallig een deel in het Nederlands heb en de rest in het Engels, zet ik die wel gewoon tussen de rest van de serie. Ik heb mijn boeken verder niet op kleur of grote gesorteerd, dat vind ik er persoonlijk niet leuk uitzien en dan komen alle auteurs door elkaar te staan.

Streep- en aanvullijstje
Vroeger hield ik een lijstje bij van alle boeken in mijn kast, maar omdat ik regelmatig boeken koop en verkoop, ben ik daar mee gestopt. Het zou dan een rommelig streep- en aanvullijstje worden. Ik heb wel een neurotische trekje als het op mijn boekenkast aankomt. Ik kan er namelijk echt niet tegen als iemand anders mijn kast opruimt, stoft of er boeken inzet. Dan staat ineens alles door elkaar en is mijn hele systeem door de war.
 

Favorieten
Het liefst lees ik boeken uit het genre: Young Adult, paranormal romance of New Adult. Boeken van auteurs zoals Sarah Dessen, Jamie McGuire, Paige Toon en Jojo Moyes gaan er ook goed in. De dag dat de boeken van Shelena Shorts in de winkel liggen, ben ik de eerste in de rij. Helaas zijn haar boeken nog niet vertaald naar het Nederlands en zijn de Verenigde Staten net iets te ver om even naartoe te gaan om een boek te halen. Dankzij mijn blog krijg ik af en toe boeken van Shelena toegestuurd, waardoor ik ze toch kan lezen. 

Al mijn boeken heb ik al meerdere keren gelezen. Sommigen zelfs zo vaak dat ik de tel kwijt ben geraakt. Voor de Twilight-hype ontstond was ik al fan van het boek van Stephenie Meyer. Ondanks dat het boek alleen in het Engels verkrijgbaar was, heb ik Twilight verschikkelijk vaak gelezen. 

Tegenvaller
Het laatste boek dat ik heb gelezen is Recalled van Cambria Hebert. Echt een goed boek! Momenteel ligt Sky Song van Sharon Sant op mijn nachtkastje te wachten. Het is een digitale kopie, dus eigenlijk is het mijn telefoon die op mijn nachtkastje ligt. De aller slechtste aankoop die ik ooit heb gedaan is Need van Carrie Jones. Ik had hoge verwachtingen van het boek en dacht ''dit moet hem worden!'' Helaas viel hij heel erg tegen.
 
E-reader
Ik heb geen e-reader. Ik houd van de tastbare boeken. Dat vind ik fijner om te lezen en dan kan ik beter in het verhaal komen. Soms lees ik digitale boeken op mijn telefoon, maar dat is niet erg handig op een klein schermpje. Misschien dat ik in de toekomst daarvoor een e-reader aanschaf. Toch zal ik altijd papieren boeken blijven kopen. Zolang er verzamelaars zijn zoals ik zal het papieren boek niet verdwijnen.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Het genesisproject - Mascha Heijmans

  • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

  • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

  • Stromend graf - Robert Galbraith

  • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen