Achter de schermen: maart

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

Ook deze maand heeft Chicklit.nl weer vóór de rest van Nederland van een aantal films mogen genieten tijdens persvoorstellingen: Safe Haven en The Host. De recensie van The Host is inmiddels op de website te lezen. De recensie van Safe Haven volgt op 18 april, wanneer de film ook in de Nederlandse bioscopen verschijnt.


We krijgen vaak promotiepakketten toegestuurd, maar dit pakket van Chasing the Saturdays was zó vrolijk, kleurrijk en (letterlijk) sweet dat hij wel een plaatsje op de site verdiende. Chasing the Saturdays is een nieuwe reality-serie op E! Entertainment, over een Engelse meidengroep die probeert door te breken in de USA. Nice!

 Op 14 maart was Chicklit.nl aanwezig op de castpresentatie van de nieuwe Nederlandse film SOOF, gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman en de boeken over Bridget Jones. Gezien de acteurs belooft de film - die vanaf 12 december in de bioscoop draait - veel goeds: Lies Visschedijk zal de hoofdrol vertolken als Sophie (Soof), Dan Karaty (ja, je leest het goed!) zal in de film te zien zijn als Jim, de verleidelijke choreograaf en Chantal Janzen speelt Bob, de vrouw die alles lijkt te hebben. Daarnaast zorgen acteurs als Dick van den Toorn, Sanne Wallis de Vries, George van Houts en Alex Klaasen voor de nodige hilariteit in de film.
 
Ook werden er deze maand weer een aantal auteurs door Chicklit.nl aan een vragenvuur onderworpen: Marie-Cecile Beniers over haar - pasverschenen - tweede boek Dat meen je niet! en Gillian King in aanloop naar het verschijnen van alweer haar derde chicklit: 60 Dagen. Het interview van Gillian King is vanaf morgen op de site te lezen.
 

Foto: © Melissa van Well-Dijkshoorn
Op vrijdag 22 maart mocht Chicklit.nl van heerlijke cocktails nippen met niemand minder dan Kelly Osbourne. Ze was in het land ter promotie van het tv-programma Fashion Police (wat elke vrijdag om 19.30 uur te zien is op E! Entertainment) en wij waren erbij. And she looked absolutely fabulous! 
 
Kijk eens wat we in de nieuwsbrief van het meidenmagazine Girlz vonden!

Afgelopen maand hebben we het nieuwe self-publishing platform Mijnchicklit.nl gelanceerd: naast dé ontmoetingsplek voor liefhebbers van (chicklit)boeken en films is Chicklit.nl tegenwoordig ook dé toegangspoort tot het uitgeven van je eigen boek! Houd je van schrijven en is een eigen boek je ultieme droom? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl en wie weet staat jouw boek straks misschien wel te schitteren tussen alle bekende boeken op Chicklit.nl!
 
Deze maand is er een leuke actie gestart op Chicklit.nl: maak een foto van de wolken en win een heerlijke verwendag. Met dit mooie zonnetje kwam Chicklit.nl zelf ook helemaal in de stemming en maakte dit idyllische plaatje vanuit de metro.

Er staan vaak Chicklit.nl quotes op covers van boeken. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee en ook best een beetje trots op! Deze maand prijkt de quote van stagiaire Vera op de cover van het nieuwe fantasy boek: Violet.
 

Op 30 maart was de officiele boeklancering van het tweede boek van auteur Marie-Cecile Beniers: Dat meen je niet! Ja, dat menen we wel. En Chicklit.nl was hierbij niet alleen aanwezig, nee, we mochten Marie-Cecile live voor het publiek interviewen! Lees hier het verslag van de avond.

Terwijl heel Nederland aan het zoeken was naar paaseieren, vertrok Jacky met haar vriendin voor een heerlijke vakantie naar New York City. Wij zijn helemáál niet jaloers hoor!

Benieuwd naar wat april voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

  • Deze films en series verschijnen in maart 2024 op Netflix

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

Zoek in artikelen