Mandy en haar rommelige boekenkast

Mandy is een echte boekenlover. Haar rommelige boekenkast staat vol met series, zoals The Twilight Saga en de Harry Potter-reeks. Maar een e-reader zal ze nooit aanschaffen! Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.
 
Al vanaf mijn peuterjaren is lezen een van mijn grootste hobby’s. Tegenwoordig associëren de meeste familieleden en vrienden mij met lezen en boeken. Mijn favoriete plek was de bibliotheek, waar ik elke week was te vinden. 
Vroeger las ik veel boeken: Harry Potter, Maik & zijn Monsters, Floortje en de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen. Op de middelbare school heb ik zelfs een keer meegedaan aan een voorleeswedstrijd van Caja Cazemir. Deze heb ik toen ook gewonnen. En de prijs? Een boek natuurlijk! Tegenwoordig ben ik ook weer lid van de bibliotheek. Zo kan ik nóg meer boeken lezen. Op dit moment liggen er ook weer drie boeken op mij te wachten.
 
Series
Mijn boekenkast heeft niet echt een logica. Uit verveling had ik eerst al mijn boeken op alfabetische volgorde gezet, maar ik houd wel van een rommelige boekenkast. Ik heb nu al mijn boeken door elkaar staan. Alleen alle series en boeken van dezelfde schrijvers staan bij elkaar. Vanaf mijn 18e ben ik heel veel boeken gaan kopen, toen kwamen ook net de Twilight-boeken uit en die moest ik allemaal hebben. Als ik een boek heb gelezen uit een serie, wil ik ze gewoon allemaal! Zo heb ik al een mooie verzameling opgebouwd.

Favorieten
Mijn favoriete schijfster is Kelley Armstrong. Zij schreef de Darkest Powers-trilogie. Geweldige boeken! Ik ga nu ook zeker Samenzwering lezen. Mijn favoriete genres zijn Fantasy en Young Adult. Verder staan er veel tekenboeken, kookboeken over cupcakes en geschiedenisboeken over de Griekse Goden in mijn kast. Vooral dat laatste vind ik erg interessant. 
 
Engelse boeken
Heel veel boeken lees ik in het Engels, omdat ik soms gewoon niet kan wachten tot een serie uit is in het Nederlands. Maar ik zal nooit volledig overstappen naar het Engels, want Nederlands leest toch wat makkelijker weg. 
 
E-reader
Een e-reader zal ik nooit kopen! Mijn oom vraagt er steeds naar en heeft wel 1000 boeken voor me klaarstaan, maar ik hoef het niet. Een papieren boek heeft iets magisch en ik vind het fijn om altijd een boek bij me te hebben. Vooral rondstruinen in een boekenwinkel of boekenmarkt is heerlijk. Een e-reader geeft zo’n gevoel niet. 

Nieuwste artikelen

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen