Fleur zet de bloemetjes buiten

Na negen maanden zwangerschap, een bevalling en een periode met weinig slaap, was uitgaan er een beetje bij ingeschoten. Zeg maar gerust dat ik het clubhangen en discodansen was verleerd. Het woord ''moeder'' legt het al uit: MOE-der. Van nachtvlinder was ik getransformeerd in vroege vogel. Ik weet het, dat klinkt mutsig. Maar ik was niet de enige. Mijn Dubai-friends, fellow moms, hadden ook al in geen tijden meer een tequilafles van dichtbij gezien. Daar moest verandering in komen, vonden wij. Het hoefde geen comazuipen te worden, maar aan een ladies night met consumptie waren we wel toe. Dus prikten we weken van tevoren een datum om uit te gaan. Zonder baby''s, zonder mannen, maar met make-up en hoge hakken.
 
 
Daar zaten we dan in een New Yorks aandoend restaurant aan een ladies steak te knabbelen. Om tien uur vielen mijn ogen bijna op tafel van vermoeidheid, maar vriendin N zei: ’Ik heb er zo''n hekel aan als ik met vriendinnen heb afgesproken om te gaan dansen en iedereen haakt af na het eten.’ Point taken. In de wc heb ik mezelf vermand met een paar kneepjes in de wangen, water in mijn gezicht en wat verse lipgloss. Klaar voor el discoteca!
 
En dan is het wel fijn om in Dubai te wonen. Want ik kreeg instant energie van de hippe beachclub waar we op onze open hakjes naar binnen trippelden alsof we geen moeders waren. En van de tropische cocktails met namen als Cabin boy and the mermaid, Honolulu Honey en - hoe toepasselijk - Good Time Girl. Was ik in het begin nog een beetje stijfjes, toen de dj Scream and Shout door de boxen liet trillen, kon ik niet langer rustig op mijn barkruk blijven zitten en draaiden mijn roestige heupjes als vanzelf mee op de maat! Britney, Britney! 

Ik was helemaal vergeten dat er in mij een party animal van het eerste uur schuilt. Zo erg was ik opgegaan in flesjes geven, luiers verschonen en wandelingetjes maken. Heerlijk, maar die andere kant had ook wat aandacht nodig, merkte ik. Dus bestelden we nog maar zo''n Honolulu Honey met parasolletje tegen de hitte. Daarop dansten we tot in de vroege uurtjes. Dat kon, want met mijn man had ik afgesproken dat hij de ochtenddienst zou draaien. Ik had zelfs sjans! Dat voelde best wel weer goed. Maar toen de kleine kale Libanees mijn nummer vroeg, legde ik hem boven de beat uit dat ik een man en baby thuis had zitten. Ik wees daarbij enthousiast op mijn buik en maakte wieggebaren. Hij wist niet hoe snel hij weg moest komen.
 
Uitgelaten stortte ik mezelf op bed. Om er na drie uur alweer uit te mogen. Baby Olivier was extra vroeg aan de dag begonnen en manlief was ziek. Lag met koorts en een kuchje in bed. Hij wel. Ik realiseerde me weer waarom ik de afgelopen jaren in een saaie muts was veranderd. Uitgaan is vooral leuk als er ook ruimte is voor de kater. Want die krijg ik er nou altijd gratis bij. Vroeger. of liever, later.

De urenfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?

  Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

  Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Lees alvast het eerste hoofdstuk uit De urenfabriek op Chicklit.nl:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag boeken top 6

 • You Again

 • Shoptip: 10x moederdag-cadeaus onder de 10 euro

 • The Hunger Games komt tot leven in een pretpark!

 • OMG ik ben zwanger!

Zoek in artikelen