De boekenkast van Coralien

Coralien de Haan is een echte boekenwurm. Al van kinds af aan is ze dol op lezen. Tegenwoordig bestaat haar collectie uit meer dan 200 boeken en is ze in het bezit van een bijzondere verzameling. Benieuwd naar de boeken in de kleurrijke kast van Coralien? Lees dan snel verder.


Elke dag lees ik wel een boek en die neem ik dan ook overal mee naar toe: naar bed, aan de ontbijttafel, naar het werk, in de trein. Ik heb altijd extreem veel gelezen, als kind al. Wij hadden vroeger geen TV, dus moest ik een ander tijdverdrijf zoeken. Gelukkig waren boeken altijd in overvloed aanwezig. 

Op kleur gesorteerd
Het exacte aantal boeken in mijn collectie weet ik niet, maar waarschijnlijk ligt het ergens tussen de 200 en 250 boeken. Daarvan heb ik echt alle boeken gelezen. Het komt bij mij niet voor dat ik boeken ongelezen in de kast laat liggen. Mijn boeken zijn op kleur gesorteerd. Ik heb hiervoor gekozen toen ik ben gaan samenwonen. Toen moest ik mijn boekenkast namelijk gaan delen met mijn vriend, die vooral van non-fictie houdt. Om de boekenkast dan toch nog interessant en speels te houden, en een ‘jouw-kant-mijn-kant-situatie’ te voorkomen, heb ik alle boeken op deze manier ingedeeld.

Verzameling
Het liefst lees ik Chicklit en Young Adult, maar voor de Engelse Harry Potter-boeken stond ik ook als eerste in de rij. De nieuwe boeken van Jill Mansell, Stephenie Meyer en Chantal van Gastel lees ik het liefst zo snel mogelijk. Ook houd ik erg van series; wanneer er een nieuw deel verschijnt van bijvoorbeeld Game of Thrones, Inwijding of Starters, wil ik die ook direct lezen. Tot slot heb ik ook nog een bijzondere verzameling: de Kinderboekenweek-geschenken. Deze heb ik al sinds 1989, en het is een perfect excuus om elk jaar tijdens de Kinderboekenweek een boek te kopen.


Twilight
Aan de Twilight-boeken heb ik ook goede herinneringen. Ik was tijdens mijn stage in Zuid-Afrika op vakantie in Kaapstad. Daar draaide toen net de eerste Twilight-film in de bioscoop. Ik was daar zó ondersteboven van, dat ik daarna direct alle boeken heb gekocht en ze binnen twee weken heb uitgelezen. Daarna heb ik ze nog vaak herlezen en uitgeleend, waardoor dit de enige stukgelezen boeken in mijn kast zijn.

Paperback vs. e-reader
Ik lees regelmatig boeken meer dan één keer. Er zijn stapels boeken in mijn kast die ik misschien wel vijf tot tien keer gelezen heb. Ik ben wel erg zuinig op mijn boeken. Van paperbacks mag de rug absoluut niet breken. Het is wel een risico dat je neemt als je boeken uitleent, maar al mijn vriendinnen weten hoe belangrijk mijn boeken voor me zijn.

Een e-reader heb ik niet. Ik ben veel te trots op mijn uitgebreide verzameling boeken die een mooie plaats in mijn huis heeft. Ik kan het me bijna niet voorstellen dat het papieren boek op den duur zal verdwijnen, maar ik ben bang van wel. Een paar jaar geleden had ik een fantastische dvd-verzameling. Al deze dvd’s staan nu te verstoffen in een doos, omdat ik al mijn films digitaal heb. Ik moet er niet aan denken dat ik geen boekenkast meer in mijn kamer heb staan, maar ik denk wel dat er in de toekomst steeds minder boeken in mijn kast zullen komen te staan.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

  • Young adult top 6: december 2021

  • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

  • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

  • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De leukste vrouwen series op Netflix

Zoek in artikelen