De boekenkasten van Suzanne

Voor iemand die eerst helemaal niets van boeken moest hebben, heeft de achttienjarige Suzanne Hartog een gigantische boekencollectie. Met ongeveer 540 boeken in haar collectie, vult ze zeker drie boekenkasten in huis. Nieuwsgierig hoe haar liefde voor lezen is ontstaan? Lees dan snel verder.


Verslaafd aan lezen
Vroeger las ik eigenlijk bijna nooit. Ik vond het er niets aan. Mijn leeshobby is pas ontstaan, toen ik de boeken van Paul van Loon ontdekte. Die vond ik zo leuk dat ik meteen verslaafd raakte aan lezen. Tegenwoordig bestaat mijn boekencollectie uit 540 boeken en 164 Suske & Wiske stripboeken. De meeste boeken heb ik wel gelezen. Er zijn twee planken vol met boeken die ik nog moet lezen.

Lezen doe ik zo vaak als ik kan en daarnaast recenseer ik ook nog boeken voor mijn eigen blog. Vroeger las ik boeken wel eens meerdere keren, maar nu heb ik zóveel om te lezen, dat ik daar niet meer aan toe kom.

Op jacht naar boeken
De enige ordering in mijn kast is dat alle series bij elkaar staan. Verder staat alles kris kras door elkaar, verdeeld over drie kasten en twee dozen. Van de series in mijn collectie houd ik lijstjes bij. Ik zoek namelijk vaak hele rommelmarkten af, op zoek naar leuke boeken. Dan is het handig om te weten welke ik al in mij bezit heb, zodat ik geen dubbele koop.


Favorieten
Mijn favoriete auteur is Rick Riordan. Ik vond zijn serie Percy Jackson geweldig en ook van zijn nieuwe serie, Helden van Olympus ben ik erg onder de indruk. Laatst heb ik ook het boek Verwoest me van Tahereh Mafi gelezen en momenteel ligt Red Dragon van Thomas Harris op mijn nachtkastje te wachten. Het genre dat mij het meest aanspreekt, is dan ook Young Adult.

iPad
Een e-reader heb ik niet, maar wel een iPad, waar ik af en toe boeken op lees. Persoonlijk lees ik veel liever een papieren boek, omdat je dan wat meer in handen hebt. Dat is ook de reden waarom ik denk dat het papieren boek wel zal blijven bestaan. Er zijn altijd wel mensen die, net als ik, veel liever een echt boek vast hebben terwijl ze lezen, in plaats van een e-reader.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

  • De bloedstollende avonturen van Vladimir Von Rotenbeck: De nepvampier - Sophia Drenth

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • Mooie boekenquotes

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

Zoek in artikelen