Fleur warmt langzaam op

Zoals Nederlanders zich vastklampen aan de laatste zonnestralen voordat de herfst begint, zo geniet de Dubaiaan van de laatste ''koele dagen''. In mei en juni warmt het geleidelijk aan steeds meer op, totdat het in juli en augustus niet meer uit te houden is buiten. Ik heb het dan over temperaturen van rond de 50 graden. Temperaturen waarbij je moet wassen en koken. Nou, daar kan geen Chinese waaier tegenop. Doorgezomerde tuinmannen lopen met natte lappen op hun hoofd en tikken liters water weg. Om te voorkomen dat je binnen een seconde verdampt, kun je maar beter binnenblijven. Zelfs in de schaduw is het nog geen minuut uit te houden, herinner ik me van toen we hier aankwamen in augustus. Er zit niks anders op dan de airco op standje Noordpool te zetten en jezelf in een coltrui en beenwarmers te hijsen.
 
Gelukkig is het nog niet zover, al is overdag zonnen of spelen er allang niet meer bij. Er heerst hier een gevoel van afscheid. Zo worden er allerlei barbecuetjes buiten georganiseerd, ‘nu het nog net kan’. Ook ga ik ''s ochtends vroeg extra vaak naar het strand; het zand en de zee hebben dan precies de goede temperatuur. Een raar idee dat over twee weken mijn voetzolen eraf zouden fikken op datzelfde strand.
 
Veel van onze nieuwe vrienden vertrekken deze maand al om te overzomeren in Nederland. Heel ongezellig vind ik dat, want ik vlieg pas eind juni terug. Eerst mis ik mijn vriendinnen in Nederland en nu moet ik mijn vriendinnen hier ook missen! Grappig om te merken hoe ik in korte tijd gehecht ben geraakt aan mijn nieuwe BFF’s. Omdat we hier geen van allen familie hebben en in hetzelfde schuitje zitten, delen we al snel een hoop met elkaar. En nu gaan ze dus weg. Het logeerseizoen is ook voorbij, niemand heeft zin om naar de zon te staren vanachter gesloten gordijnen. Voelde ik me in februari nog een hotel, nu zou ik wel zin hebben in een logeerpartij. Tenminste wat gezelligheid in de brouwerij.
 
Er worden hier wel dingen georganiseerd voor de achterblijvers hoor. Om de gemoederen nog een beetje positief te houden. Bikram yoga onder de sterren in het park bijvoorbeeld. En een piste pakken in Ski Dubai of een rondje schaatsen op de ijsbaan in Dubai Mall kan altijd. Tja. Thuisblijven hoeft dus niet. Maar op een gegeven moment verlang ik wel weer naar wat echte frisse lucht. Naar mijn familie, mijn vrienden, Albert Heijn. En naar een regenbuitje. Heerlijk! Die geur van nat gras, het gezellige getik op de ramen. Binnenblijven omdat het regent vind ik veel fijner en voelt een stuk natuurlijker dan binnen schuilen voor de zon. Die altijd aanwezige en allesoverheersende zon. Ja, waarschijnlijk ben ik de enige Nederlander die zich verheugt op een herfstachtige zomer. Die de zonnestralen met plezier uitzwaait.
 Fleur werkt momenteel met een bevriende schrijfster aan een sprookje voor de moderne vrouw. De bijbehorende website is nu online: www.juffrouwholle.nl. Een onlinechalet waar Juffrouw Holle (inderdaad, die uit het sprookje) de kussens opschudt met tips, recepten en andere inspiratie voor een fijn leven. Het boek verschijnt begin 2014. 

De urenfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?

  Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

  Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Lees alvast het eerste hoofdstuk uit De urenfabriek op Chicklit.nl:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

 • Snelwegstress (of: snel weg, stress)

 • Zoektocht naar columniste: de shortlist

 • The Hunger Games komt tot leven in een pretpark!

 • Vraag het Juffrouw Holle: van scharrel naar relatie

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt columniste in het buitenland!

Zoek in artikelen