De boekenkast van Suzanne

Suzanne Slotboom is een echte boekenwurm. Toen ze jong was kroop ze met een zaklamp onder de dekens, om zo tot diep in de nacht door te kunnen lezen. Het liefst leest ze thrillers, chicklits en romans, maar er is één boekje in het bijzonder waar ze heel speciale herinneringen aan heeft. Nieuwsgierig naar welk boek dat is en waarom? Lees dan snel verder.

Al van kinds af aan lees ik graag en veel. Mijn ouders houden ook erg van lezen, dus het is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik ben altijd fantasierijk geweest en vond het als kind fijn om me te verliezen in een verhaal. Al snel ging ik zelf ook schrijven. Om goed te kunnen schrijven moet je zelf ook veel lezen, dus wat een geluk dat ik beide erg leuk vind om te doen. Verzameling
Mijn collectie is aardig groot. Op zolder heb ik twee boekenkasten staan vol met studieboeken, kinderboeken, chicklits en meer. In de boekenkast beneden staan dik 100 boeken. Ik denk dus dat mijn totale collectie wel kan oplopen tot 300 of 400 exemplaren. De meeste boeken heb ik gelezen, maar er staan zeker nog een aantal ongelezen exemplaren tussen. Sommige boeken heb ik puur voor mijn verzameling, terwijl ik ze stiekem eigenlijk niet zo heel erg leuk vind om te lezen. De boeken in mijn kast staan gesorteerd op auteur en alle schrijvers van een bepaalde categorie staan bij elkaar (kookboeken bij de kookboeken, thrillers bij thrillers etc.).

Verjaardagslijstje
Lijstjes bijhouden doe ik bijna nooit. Als ik een nieuw boek wil kopen weet ik meestal wel uit mijn hoofd of ik het al heb of niet. Tegen de tijd dat ik jarig ben, maak ik wel een lijstje met boeken die ik in mij bezit heb. Zo voorkom ik dat ik boeken voor mijn verjaardag krijg die ik al heb.

Lezen met een zaklamp
Een boekenwurm ben ik zeker! Ik kan me herinneren dat ik op vakantie altijd het maximale aan bibliotheekboeken meenam en ik kreeg ze allemaal uit. Tot diep in de nacht las ik met mijn zaklamp onder de dekens. Het liefst lees ik thrillers, chicklits, waargebeurde verhalen en mooie romans. Soms maak ik een uitstapje naar boeken à la Harry Potter of The Hobbit. Het laatste boek dat ik heb gelezen is Een goede raad van J.K. Rowling.


Lievelingsboek
Het boek Poes Pinkie van de gouden boekjes is me altijd bijgebleven. Het was mijn lievelingsboek en ik was altijd teleurgesteld als het weer terug moest naar de bibliotheek. Op een dag schreef de bibliotheek allerlei oude boeken af, waaronder Poes Pinkie. Mijn moeder kocht het voor 10 cent en ik was dolgelukkig! Het boekje kende ik ondertussen uit mijn hoofd. Ik las het zelfs aan mijn kleine broertje voor, ook al kon ik toen nog niet eens lezen. Toen mijn dochter werd geboren, kreeg ik van mijn moeder haar eigen exemplaar van Poes Pinkie en nu lees ik het aan mijn eigen dochter voor.

Badboeken
Er zijn een aantal boeken die ik ontelbaar keer kan lezen: mijn badboeken. Dat zijn boeken die ooit een keer in het badwater zijn gevallen, waardoor de bladzijden rimpelig zijn en de kaft half loslaat. Als ik lig te ontspannen in bad, pak ik vaak één van die boeken erbij. Deze heb ik ondertussen al tig keer gelezen, maar ze blijven leuk.

E-reader
Ik heb geen e-reader. Ik heb er niets mee. Lezen doe ik het liefst opgekruld op de bank of in bed met een dekentje, een grote pot thee en een echt boek waarvan de bladzijden knisperen - met de geur van een nieuw boek of juist een oud boek, heerlijk! Lezen van een schermpje vind ik ook erg vervelend. Ik ben zo iemand die nog steeds veel uitprint, om het gewoon op papier te kunnen lezen. Volgens mij zijn er heel veel mensen die erg gecharmeerd zijn van het papieren boek, waardoor ik denk (en hoop) dat het nooit zal verdwijnen.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen