De immense boekencollectie van Lauren Kate

Verschillende bekende auteurs, waaronder Astrid Harrewijn en Pipa Wright, gingen haar voor, maar nu kunnen we ook Lauren Kate, bekend van het boek Het verraad van Nathalie Hargrove en de Fallen-serie, toevoegen aan de boekenkastengalerij op Chicklit.nl. Nieuwsgierig naar welke boeken zij in haar enorme collectie heeft staan? Lees snel verder... 


Bibliotheek
Mijn moeder is lerares op een peuterspeelzaal, dus mijn halve kindertijd bracht ik door in de bibliotheek, terwijl zij boeken uitzocht voor haar klas. Mijn eerste liefde was de Arthur-serie van Marc Brown. Ik herinner me dat ik op het grijs-blauwe tapijt van de bibliotheek lag met minstens twintig boeken van de Arthur-serie om me heen als een schild tegen de rest van de wereld.

Boeken recyclen
Mijn collectie bestaat uit minstens duizend boeken. Mijn man en ik houden allebei erg van lezen. Hij heeft English Renaissance gestudeerd, dus hij heeft een hoop dikke, stoffige boeken. Die staan dan naast mijn stralende nieuwe hardcovers. Ik recycle ook een hoop boeken en stuur ze op naar bibliotheken en scholen, maar ik kan onmogelijk afstand doen van een boek waar ik erg van houd.

Variërende sortering
De boeken in mijn kast staan elke keer weer anders gesorteerd. We veranderen het vaak zodra we verhuizen. Twee huizen terug hadden we alles op kleur gesorteerd, in ons vorige huis stonden de boeken alfabetisch gesorteerd op auteur. In ons huidige huis hebben we het gesorteerd op publicatie. Over twee maanden gaan we weer verhuizen, dus suggesties voor een nieuwe sortering zijn welkom!


Ongelezen boeken
Niet alle boeken uit mijn kast heb ik gelezen. Ik hoop ze allemaal nog een keer te lezen, maar er komen steeds meer nieuwe boeken bij waardoor ik bijna niet meer aan de oude boeken toe kom. Zodra ik te weinig tijd heb om te lezen, heb ik de neiging om me zelf terug te trekken. Toen mijn dochter werd geboren, had ik zeker zes weken geen tijd om echt in een boek te duiken. Ik voelde de scherpe afwezigheid van mijn narratieve ziel. Het voelde alsof ik mijn lang verloren beste vriendin weer terug vond, toen ik eindelijk weer in een goed boek kon duiken.

Tienerboeken
Ik lees heel veel verschillende boeken: biografieën, klassiekers, fantasy boeken, poezië, contemporary teen-boeken en al het andere dat me grijpt en verrast. Ik kies meestal boeken uit op basis van aanbevelingen van mensen die ik ken, waarvan er een heleboel fan zijn van Young Adult-boeken. Daardoor lees ik een hoop tienerboeken. Maar ik houd er ook van om het roer totaal om te gooien en na het lezen van een goede tienerromance, iets totaal anders te lezen. Maar zodra Don DeLillo, Cathrynne M. Valente, Suzanne Collins of Laini Taylor een nieuw boek uitbrengt, sta ik als eerste in de rij bij de boekhandel.

Huwelijksreis
Aan het boek White Teeth van Zadie Smith heb ik hele mooie herinneringen. Ik las het op mijn huwelijksreis in Brazilië. Mijn man las toen The Master and Margarite van Bulgacoy. We waren allebei dol op onze boeken en op het strand vertelden we elkaar in geuren en kleuren over wat we hadden gelezen. Ik voel nog steeds het zand onder mijn voeten en de smaak van de caipirinha cocktail die binnen handbereik stond, als ik terug denk aan een van die boeken.


Herlezen
Mijn favoriete boeken herlezen vind ik heerlijk. Ik heb The Great Gatsby en White Noise al zeker vijf keer gelezen. Ook lees ik de boeken van Phillip Pullman regelmatig nog een keer. Ik houd ervan om boeken te herlezen en doe dit ook regelmatig voor research en inspiratie voor mijn eigen boeken.

E-reader
Ik ben in het bezit van een eerste generatie Kindle e-reader. Het is een dinosaurus vergeleken met alle e-readers van tegenwoordig. Maar dat is een reden waarom boeken superieur zijn tegenover e-readers. Er zit waarde en elegantie aan een oud boek, terwijl een oude e-reader gewoon aan vervanging toe is en er niet meer naar omgekeken wordt. Als het aan mij vrienden en lezers ligt, blijft het papieren boek nog gewoon bestaan. We all prefer the real deal.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Het verraad van Natalie Hargrove

 • Auteur:

  Lauren Kate
 • Verschenen:

  10 april 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789000315857
  Uitgever Van Goor
  168 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Betrayal Of Natalie Hargrove
 • Uitgever:

  Van Goor
 • Genre:

  Tiener boeken
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  De mooie Natalie Hargrove droomt er al jaren van om in haar laatste schooljaar prom queen te worden. En die kans is groot: ze is populair, charmant en meedogenloos ambitieus. Als haar ex-vriendje Justin Balmer haar perfecte plan dreigt te ruïneren, zet Natalie alles op alles om de controle terug te krijgen. Maar ze maakt een fatale vergissing. Samen met haar vriend Mike bindt ze Justin na een feestje vast aan het hek van de kerk, om Justin onder druk te zetten. Wanneer ze de volgende ochtend naar de kerk terugkeren, is hij dood. Chantage, verborgen verlangens, duistere geheimen en gruwelijke daden. Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Lees hier alvast een voorproefje:

   

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Vijftig tinten vrij

 • Boeken top-5: De leukste series!

 • Deze boeken worden nu verfilmd

 • Eindelijk! De trailer van de verfilming van het boek Fallen

Zoek in artikelen