De tien leukste zomerfestivals

De zomer is niet compleet zonder een tof zomerfestival. Genieten van je favoriete muziek in de zon, met een heerlijk koud drankje in je hand en fijne vrienden en vriendinnen om je heen. Sounds good, toch?! Wij hebben de tien leukste zomerfestivals voor je op een rijtje gezet.
 

Pinkpop
Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van Pinkpop. Ieder jaar staan er in Landgraaf weer grote internationale artiesten op het podium. Dit jaar zijn dat onder andere: Kings of Leon, The Script, Ben Howard, Fun en Passenger. Het festival werd altijd met Pinksteren gehouden (vandaar de naam), maar dit jaar gaat het feest een paar weken later van start. Dus... je hebt nog tijd om een roze hoedje in te slaan!

Oerol
In juni wordt Terschelling omgetoverd tot een decor voor theater, kunst en muziek. Overal op het eiland - in de duinen, op het strand, in schuurtjes en op straat - vind je allerlei voorstellingen, optredens en interactieve kunst. Er wordt een grote creatieve bom losgelaten op het Waddeneiland!

De Parade
De Parade is een theaterfestival dat door heel Nederland reist. Het start op 20 juni in Rotterdam en reist vervolgens af naar Den Haag, Utrecht en tot slot Amsterdam. Op het programma staan meer dan 70 verschillende theater-, muziek- en dansvoorstellingen voor jong en oud. Iedere avond is er live muziek om heerlijk van te genieten onder het genot van een hapje of drankje.

Best Kept Secret 
Best Kept Secret is een echt muziekfestival, met een sterke, scherpe line-up waar grotere namen worden afgewisseld door veel nieuwe ontdekkingen uit indie, folk, hiphop, trap, rock, electronica of een mix van stijlen. Het terrein waarop het festival gehouden wordt heeft het allemaal: bos, strand, zwemwater en een nabijgelegen camping waar je even uit kan puffen nadat je volledig bent losgegaan op de muziek.

Zomerzinnen 
Het literaire festival Zomerzinnen vindt dit jaar plaats in Meppel. Het staat in het teken van verbinden. Daarbij gaat het om de verbinding van literatuur met andere kunstvormen. Er zullen verschillende auteurs aanwezig zijn om een woordje te doen en een aantal leuke bandjes zullen optreden, waaronder The Amazing Stroopwafels - met zo’n naam moet het wel een feestje worden!

Bron: Shutterstock

Amsterdam Roots festival
Amsterdam Roots festival biedt een combinatie van actuele, niet-westerse muziekoptredens van internationale bekendheden en lokaal, up-coming talent. Vier dagen lang kunnen muziekliefhebbers genieten van weer eens iets anders dan de standaard top-40 muziek op de radio. Je vindt dit festival in drie zalen en als afsluiting in het Amsterdamse Oosterpark.

Zomerparkfeest 
Vier dagen muziek, kunst, cultuur en dat allemaal helemaal gratis? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar in Venlo maken ze het waar. Het Zomerparkfeest biedt muziek van alle genres en voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Daarnaast is het een familiefestival met een jeugdprogramma, een picknickmiddag en een speciale seniorenmiddag. Leuk voor iedereen dus!

Lowlands
Uit je dak gaan op Lowlands kan vanaf 16 augustus in Biddinghuizen, vlakbij het attractiepark Walibi Holland. Een te gek muziekfestival met toffe bands en een typische festivalcamping. Hoewel niet iedereen het weet is er naast muziek ook literatuur, film, cabaret, dans en theater aanwezig. Alles in één! Een must-visit dus deze zomer (als je tenminste een kaartje hebt weten te bemachtigen).

Uitmarkt
De Uitmarkt vindt, zoals ieder jaar, plaats in het laatste weekend van augustus in Amsterdam. Dit festival is de landelijke opening van het culturele seizoen. Tijdens de Uitmarkt kun je met plezier kijken naar verschillende podiumkunsten en ook literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. En het aller mooiste is nog dat het je niets kost!

Into The Great Wide Open
We sluiten de zomer af met het Into The Great Wide Open-festival op Vlieland. Een sfeervol en intiem festival voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek. Er is heel veel leuks te doen en voor ieder wat wils: verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Op welk festival ben jij te vinden deze zomer?

Nieuwste artikelen

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

  • Het Sanatorium - Sarah Pearse

  • Recensie: A Boy Called Christmas 

  • De huilende molenaar - Arto Paasilinna

Gerelateerde artikelen

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 8 literaire romans van Nederlandse bodem die je absoluut niet wil missen!

  • Mix & match je eigen stijlvolle Bandajanas slippers

  • Recensie: 21 Zomers

  • Let's go blond!

Zoek in artikelen