Achter de schermen: mei

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!


 
Vierden we vorige maand nog het 10-jarige verjaardagsfeestje van Chicklit.nl? Deze maand was het feest voor hoofdredactrice Jacky. Zij mocht namelijk 30 kaarsjes uitblazen en dat konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijd voor een surpriseparty!

Maandag 6 mei werd de Heleen van Royen pop-up store in Amsterdam geopend. Een feestelijke en unieke gebeurtenis, met onder andere een voordracht van Halina Reijn, een serenade van de band Rigby, een roofvogel en hartsvriendin Marlies Dekkers. Chicklit.nl was erbij en ontving een speciale VIP-editie van Heleen''s nieuwste boek De hartsvriendin.


Ook woonde stagiaire Vera deze maand een première bij. Met dit keer geen rode, maar een groene loper! Op maandag 13 mei ging de Nederlandse romantische komedie Leve Boerenliefde in première met in de hoofdrollen Cas Jansen en Tatum Dagelet. Om geheel in het boerenthema van de film te blijven, schreden de BN''ers en genodigden dit keer over een groene lopen door het Tuschinski theater in Amsterdam.


Ter promotie van haar nieuwste roman, De vuurtoren van Connemara, bracht de Britse auteur Santa Montefiore deze maand een bezoek aan Boekhandel Wagner in Sassenheim. Daar werd ze geïnterviewd door niemand minder dan Astrid Harrewijn, die haar het hemd van het lijf vroeg over haar jeugd, haar verblijf in Argentinië en haar spirituele kant. Chicklit.nl was erbij om verslag te doen.


Onze eigen kookblogger Elsbeth woonde deze maand een kookworkshop bij van Gizzi Erskine, auteur van onder andere Skinny Weeks & Wicked Weekends, waar ze een Thaise kipcurry maakte en mocht genieten van een goddelijk toetje. Nieuwsgierig geworden? Je leest er alles over in de nieuwste Elsbeth kookt...


Ook deze maand werd er weer een persvoostelling bezocht, namelijk Spijt!, de verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee over een zeer actueel thema: pesten. Naast het bekijken van de film mocht Vera ook een interview houden met de hoofdrolspelers uit de film. Dit interview verschijnt binnenkort op de site. Stay tuned!  


De crème de la crème van de Nederlandse en buitenlandse spannende boeken-wereld was afgelopen donderdag bijeen tijdens De Avond van het Spannende Boek. Dé aftrap van Juni - Maand van het Spannende Boek vond plaats in Felix Meritis in Amsterdam en natuurlijk waren wij van de partij! 

Voor het eerst organiseerde Xander Uitgevers in samenwerking met Coffee Company de Coffee Company Book Award. Niet-eerder gepubliceerde schrijvers konden hun manuscript insturen en zo kans maken op een contract bij de uitgever. Afgelopen donderdag werd de winnaar bekend gemaakt in de Coffee Company op de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam.


Natuurlijk hebben we ook weer een aantal leuke auteurs aan een vragenvuur mogen onderwerpen. Deze keer was het de beurt aan Lauren Conrad er Nathalie Pagie. Beide interviews verschijnen binnenkort op de site. Daarnaast gunde niemand minder dan auteur Lauren Kate ons een kijkje in haar grote boekencollectie.

Benieuwd naar wat juni voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Hou van mij - Bes Ceyssens

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De beste Carry Slee boeken

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

Zoek in artikelen