De mini bibliotheek van Hilma

Lezen is de allergrootste hobby van boekenwurm Hilma. In haar huis heeft ze één kamer ingericht tot een kleine bibliotheek met maar liefst vijf Billy-boekenkasten. Daarnaast heeft ze als eye-catcher in haar woonkamer nog een antieke boekenkast staan. Nieuwsgierig naar de boeken waarmee de kasten gevuld zijn? Lees dan snel verder.


Boeken lezen is mijn allergrootste hobby. Ik hoor wel eens dat men te weinig tijd heeft om te lezen, maar ik máák er tijd voor. Overal sleep ik een boek mee naartoe, ook al heb ik maar tien minuten de tijd om te lezen. Ik lees zeker één boek per week, soms zelf nog wel meer. Maar als een boek mij na dertig pagina’s niet meer boeit, leg ik het aan de kant. Ik lees voor mijn plezier en niet omdat ik het boek zo nodig gelezen moet hebben.

Mini bibliotheek
Eén slaapkamer in mijn huis heb ik ingericht als bibliotheek. Er staan vijf Billy-boekenkasten, van de vloer tot aan het plafond. Alle planken staan vol met boeken, maar toch weet ik precies waar welk boek staat, omdat ze gesorteerd staan op soort en schrijver. Het precieze aantal weet ik niet, ik heb ze nooit geteld. Maar één ding is zeker: het zijn er ontzettend veel!

Young Adult
Eigenlijk lees ik eigenlijk alles wat los en vast zit, behalve horrorverhalen en streekromans (hoewel die laatste soms toch best leuk kunnen zijn). De laatste tijd lees ik veel Young Adult-boeken. De boeken van Cassandra Clare, Alyson Noel, P.C. Cast en Richelle Mead liggen, naast vele andere boeken, nog op mijn to-read-stapel.

Koning Arthur
Mijn collectie bevat ook een aantal Engelse boeken. Ik lees net zo makkelijk Engels als Nederlands. En dat komt goed uit, want de antieke boekenkast in de woonkamer is gevuld met mijn Koning Arthur-collectie. Als kind was ik al fan van dit fictiefiguur. Ik spaar al jaren boeken over hem. Ik ging ook vaak naar Engeland op vakantie en speurde dan in boekwinkels naar boeken om mijn verzameling mee aan te vullen. Langzaam maar zeker is de verzameling ook uitgebreid met boekenleggers, bekers, lepels, DVD’s en andere hebbedingetjes.


Favorieten
Chicklit-boeken ontbreken natuurlijk niet in mijn verzameling. Nora Roberts, Sophie Kinsella en Jill Mansell zijn mijn favoriete schrijfsters. Boeken met een historische achtergrond zijn ook een favoriet genre om te lezen, door de mix van spanning met geschiedenis. Daarnaast behoren thrillers, zoals die van Camilla Lackberg en John Grisham, tot mijn favorieten. Boeken over Engeland heb ik natuurlijk ook veel. Sharon Kay Penman heeft boeken geschreven over de geschiedenis en prinsen van Wales, die echt meeslepend zijn.

Mooiste boek
Het mooiste boek wat ik ooit gelezen heb en wat zich natuurlijk ook in mijn verzameling bevindt, is het boek: Lady of Hay van Barbara Erksine. De Nederlandse vertaling heet: Als het verleden heden wordt. Deze schrijfster heeft een aantal heerlijke historische time-travel-boeken die ik zeker zou aanraden!

E-reader
Onlangs heb ik een e-reader aangeschaft en dat is een geweldig apparaat. Makkelijk mee te nemen en er passen zo veel boeken op. Die e-readers hadden er moeten zijn, toen ik met mijn rugzak door Europa trok! We konden toen maar een paar (dunne) boeken meenemen en we hoopten dat andere trekkers boeken hadden achtergelaten, zodat we konden ruilen.

Bibliotheek
Ik kan maar moeilijk een boekwinkel binnenlopen zonder iets te kopen. Toch doe ik het tegenwoordig iets anders. Nu heb ik altijd een notitieboekje bij me en als ik dan een boek zie wat mij aanspreekt, schrijf ik de titel en auteur op en kijk ik vervolgens in de bibliotheek of ze dat boek in hun collectie hebben. Maar... natuurlijk kan ik het niet laten om toch af en toe nog een boek te kopen!

Nieuwste artikelen

  • De 17 beste LGBTQ films

  • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

  • Onze aanraders voor Netflix in oktober

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen