Een kijkje in de boekenkast van Sophie Kinsella

De afgelopen weken hebben we een kijkje mogen nemen in de boekenkast van verschillende lezeressen en auteurs. Vandaag is echter een wel héél speciale dag. We mogen namelijk een exclusief kijkje nemen in de boekenkast van The Queen of Chicklit, the one and only, Sophie Kinsella (bekend van onder andere de populaire Shopaholic-serie)! Nieuwsgierig naar welke boeken er in de collectie van deze populaire auteur staan? Kijk met ons mee!

Zo lang ik me kan herinneren ben ik verslaafd aan boeken. Ik weet nog goed dat ik als kind op kerstochtend wakker werd en Charlie and the Chocolate Factory in mijn kerstsok vond. Al mijn andere cadeaus negeerde ik volledig. Ik had het boek uit voordat de rest van de familie die ochtend wakker werd.

Collectie 
Mijn collectie aan boeken is verdeeld over verschillende kamers. Een hoop boeken zitten nog in dozen, vanwege mijn laatste verhuizing. Ik heb geen idee hoeveel het er in totaal zijn, maar het zijn er een hoop! Ik heb geen archiveer systeem voor mijn boekenkast, daar ben ik niet georganiseerd genoeg voor. Alle antieke en mooie boeken staan wel in een aparte boekenkast, maar verder zit er geen ordening in.


Favorieten
Het liefst lees ik fictie. Ik lees bijna geen non-fictie. Ik heb vaak fases waarin ik een auteur ontdek en dan alles koop wat diegene ooit heeft geschreven. Mijn laatste ontdekking is Ann Patchett. Ik verzamel ook graag oude boeken, vooral kinderboeken met ouderwetse illustraties. Voor mijn plezier lees ik graag de boeken van Agatha Christie, ik heb al haar boeken.

Het laatste boek dat ik heb gelezen was State of Wonder van Ann Patchett. Een prachtig boek. Momenteel ben ik Waar is Bernadette van Maria Semple aan het lezen voor een wedstrijd waarin ik jurylid ben. Het boek staat op de shortlist voor een comedy romance-prijs.

The Alchemist
Een boek waar ik minder enthousiast over was is The Alchemist van Paulo Coelho, wat ik naar aanleiding van alle geweldige recensies gekocht had. Ik weet dat miljoenen mensen dol zijn op zijn werk, maar ik begreep gewoon niet waar het allemaal over ging. Misschien ben ik daarvoor niet diepgaand genoeg. 

Positie van de vrouw
Aan het boek The Second Sex van Simone de Beauvoir heb ik mooie herinneringen. Het doet me denken aan de tijd dat ik een tiener was. Mijn moeder gaf me dit boek als een cadeau voor mijn verjaardag. Het was het eerste boek dat ik las, dat me aan het denken zette over de positie van vrouwen in de wereld.

Weggeef exemplaren
Ik lees boeken regelmatig meerdere keren. Als ik een heel goed boek heb gelezen, koop ik meerdere exemplaren, zodat ik ze weg kan geven als cadeau. Ik kom er alleen bijna niet aan toe. Zo heb ik bijvoorbeeld vijf exemplaren van Love That Dog van Sharon Creech waar ik nog een thuis voor moet vinden. Goed dat jullie me eraan helpen herinneren!
 

E-reader
Ik heb wel een e-reader, alleen gebruik ik hem nooit. Mijn voorkeur gaat toch uit naar het omslaan van echte bladzijden. En ik denk dat dat nooit zal veranderen. Aan de ene kant denk ik dat een hoop van het geschreven woord zal verdwijnen in de e-readers, maar aan de andere kant geloof ik niet dat de papieren boeken helemaal zullen verdwijnen. Mensen houden van boeken als objecten en zijn bereid meer geld neer te leggen voor mooie hardcover. Dus wellicht zullen er minder papieren boeken in de toekomst zijn, maar dat maakt ze wel extra speciaal.

Sophie Kinsella''s nieuwste boek Ik krijg je wel verschijnt op 17 juni!

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Ik krijg je wel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (39 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte - trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen! Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar hetzelfde Griekse eiland waar ze elkaar als tieners hebben ontmoet. Toen hadden Ben en Lottie een fantastische tijd. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

 • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Chicklit top-5: juni

 • Young Adult top-5: juli

 • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen