Tien onverwachte calorie burners!

Stonden ‘strak de zomer in’ of ‘elke dag hardlopen’ ook op jouw lijstje met goede voornemens? Maar heb je dit jaar nog echt geen zin, tijd of een ander slecht excuus gehad om hier aan te beginnen? No problem! Girlscene.nl heeft tien onverwachte calorie burners voor je op een rijtje gezet. Zo ben je bezig met het verbranden van calorieën, zonder dat je het door hebt!

1. Relax
Je denkt misschien dat het onmogelijk is om calorieën te verbranden terwijl je aan het relaxen bent, maar niets is minder waar. Een uurtje voor de tv verbrandt zo'n 65 calorieën. Je kunt nog meer verbranden door geen afstandsbediening te gebruiken, maar op te staan elke keer dat je het kanaal verandert. Zappen maar!

2. Tandenpoetsen
Heb jij ook weleens geen zin om je tanden te poetsen? Misschien geeft het je wat extra motivatie als je weet dat twee minuten tandenpoetsen 5,7 calorieën verbrandt. Dat klinkt misschien weinig, maar alle kleine beetjes helpen natuurlijk!

3. Schoonmaken
Schoonmaken is niet ieders favoriete klusje, maar het is wel een onwijs goede work-out! Bovendien zullen je ouders of huisgenoten erg blij met je zijn.

30 minuten stoffen - 80 calorieën
30 minuten stofzuigen - 120 calorieën
30 minuten strijken - 75 calorieën
15 minuten dweilen - 70 calorieën

Wil je het echt grondig aanpakken? Een auto - van binnen en van buiten - schoonmaken duurt al gauw twee uur en dat is goed voor maar liefst 500 calorieën!

4. Een diner organiseren
Als gastvrouw ben je altijd in de weer en dat verbrandt calorieën! Als je kookt en de tafel denkt in ongeveer 38 minuten, dan verbrand je zo'n 100 calorieën.

5. Shop till you drop
Yes, nog een reden om te gaan shoppen! Winkelen is namelijk hartstikke goed voor de lijn. Het vele lopen en het tillen van de tassen zijn echte calorie burners. Met een halfuurtje goed shoppen verbrand je zo'n 100 calorieën. Let wel: hoe zwaarder de tassen, hoe meer je verbrandt. Lekker veel kopen dus!

Bron: Shutterstock

6. Naar de wc
Ja zeker, ook op het toilet verbrand je calorieën. Maak het jezelf comfortabel met een boek of tijdschrift en verbrand 1 calorie per minuut.

7. Zoenen
Dat calorieën verbranden ook leuk kan zijn, bewijst deze activiteit wel. Een halfuur zoenen verbrandt 30 calorieën. Mocht je hierdoor in 'the mood' komen; 30 minuten seks verbrandt 150 calorieën.

8. Slapen
Slapen voor luie mensen? Zeker niet! Een gemiddelde nachtrust van 8 uur verbrandt zo'n 400 calorieën.

9. Een instrument spelen
Muziek maken is een fijne uitlaatklep, waarbij je lekker creatief kan zijn. En tijdens het jammen verbrand je ook calorieën.

30 minuten gitaar spelen - 100 calorieën
38 minuten piano spelen - 100 calorieën

10. Whatsappen, sms'en, Facebooken, Twitteren etc.
Tegenwoordig zit iedereen 24/7 vastgeklemd aan zijn of haar smartphone. Je zou het niet zeggen, maar voor de calorieën is dat toch best bevoordelijk! Een uur lang whatsappen of sms’en is goed voor het verbranden van 132 calorieën. Zet die duimen maar aan het werk!

* De verbrande calorieën zijn gebaseerd op een vrouw van 65 kilo. Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je verbrandt.

Hoe verbrand jij het liefst calorieën?

Bron: realbeauty, self, realbuzz

Nieuwste artikelen

  • De 17 beste LGBTQ films

  • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

  • Onze aanraders voor Netflix in oktober

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

  • Young Adult top-5: maart

  • Young adult top-5: juli

  • Shoptip: 10x party proof jurken

  • Shoptip: 10x heerlijk warme sjaals

Zoek in artikelen