Achter de schermen: juli

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

Ja ja, jullie zien het goed. De hoofdredactrices van Chicklit.nl zijn sportief geweest. Jacky en Melissa hebben namelijk - met een aantal van hun oud-klasgenoten (a.k.a. The Dream Team) - meegedaan aan de Color Run in Zwolle. Wat een coole en kleurrijke ervaring was dat zeg!

Vorige maand hebben we afscheid genomen van onze stagiaire Vera. Maar dingen kunnen soms snel gaan. Na een korte stagiaireloze periode, waarin recensente Bente ons gelukkig te hulp schoot (bedankt Bente!), hebben we na een aantal sollicitatiegesprekken aan het begin van de maand inmiddels weer een nieuwe stagiaire. Meet Simone! Zij zal de komende 5 maanden de redactie van Chicklit.nl komen versterken. En daar zijn we heel blij mee!

Half Nederland lijkt op vakantie te zijn, ondanks dat het voor het weer niet echt nodig is. Het is hier momenteel ook heerlijk (soms zelfs tropisch) warm. Aangezien zowel Jacky als Melissa hun zomervakantie al achter de rug hebben, wordt er gewoon doorgewerkt op de redactie. Maar wel met de zomermodus aan! Lees: mini Twisters op de werkvloer (waterijsjes natuurlijk, niet van die verwoestende stormen). Daarnaast wordt er buiten werktijd zoveel mogelijk tijd doorgebracht in het zonnetje: BBQ''en, boekje lezen... WE LOVE THE SUMMER! And... WE LOVE ICE CREAM!

Ook onze acties staan in een zomers teken. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van de bijzondere actie met het boek Honderd zomers van Beatriz Williams. Je kunt de hele maand agustus élke dag een exemplaar winnen. Er is echter wel één voorwaarde: de temperatuur moet die dag boven de 25 graden zijn.
 
De stage van Simone begon meteen goed. Ze mocht namelijk naar de persvoorstelling van de nieuwe romantische komedie Smoorverliefd (die op 12 september in de bioscopen verschijnt) én mocht een paar van de hoofdrolspelers interviewen, waaronder Susan Visser (die we natuurlijk allemaal kennen als Anouk Verschuur uit Gooische Vrouwen)! Het was een leuke dag en super leuke interviews. Binnenkort te lezen op de site...
 
Ook deze maand doken we weer in een boekenkast van een chicklit-auteur. Dit keer showde Lisette Jonkman ons haar collectie


Tot slot is Chicklit.nl op zoek naar een nieuwe columniste. Een columniste in het buitenland. Heb je ook zo genoten van de columns van Miroesja vanuit Ibiza en denk je: dat wil ik ook? Dat kan. Sta jij op het punt om voor een langere periode naar het buitenland te vertrekken en hou je van schrijven? Dan is Chicklit.nl namelijk op zoek naar jou!

Benieuwd naar wat augustus voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen