Do It Yourself: coole fotoboekenkast

Toen we op de redactie van Chicklit.nl deze Do It Yourself zagen, waren we meteen verkocht. Want wat is er nu leuker dan een gevulde boekenkast? Een MOOIE gevulde boekenkast natuurlijk! Girlscene.nl plaatste een DIY-tutorial voor het maken van een fotoboekenkast. En daar worden wij héél blij van! Jij?

Aan bijna elke foto kleeft wel een herinnering. Dit maakt het dan ook moeilijk om te kiezen welke foto je in een fotolijstje doet. Het liefst heb je ál jouw mooie foto’s meteen in zicht. Maar eerlijk is eerlijk; veel fotolijstjes maken je kamer wel heel erg druk. De fotoboekenkast is hiervoor dé oplossing...
 


Wat heb je nodig?
♥ Foto’s op posterformaat (natuurlijk wel even de resolutie van je foto's in de gaten houden, want als je foto een lage resolutie heeft kun je hem niet tot posterformaat opblazen!)
♥ Schaar
♥ Dubbelzijdig plakband

Voor het mooiste resultaat kun je het beste een thema kiezen voor de fotoboekenkast. Gebruik bijvoorbeeld oude familiefoto’s of foto’s van jou en je lover. Voor het leukste effect is het beter de foto’s in zwart wit af te laten drukken. Zo wordt het niet te druk als je ook nog (gekleurde)spulletjes in de kast hebt staan.
 
 
Foto’s op posterformaat
Voor de meiden die thuis geen levensgrote printer hebben (zoals wij zelf bijvoorbeeld): je kunt de foto’s goedkoop op posterformaat laten afdrukken bij verschillende websites, bijvoorbeeld bij Posterxxl.nl. Hier heb je al een fotoposter vanaf € 1,99. Het aantal foto’s dat je moet laten drukken hangt natuurlijk af van het formaat van de kast. Zorg wel dat je nog een witte rand van ongeveer 1,5 cm op de foto overlaat. Zo voorkom je dat je meteen al in de foto moet knippen als je hem op maat maakt voor de boekenkast.

Aan de slag!
Als je de fotoposters binnen hebt, kun je aan de slag. Meet de open vlakken in de boekenkast en kijk welke foto’s je waar wilt hebben. Teken dan de maten af op de foto’s en knippen maar! Probeer er eerst eentje uit, voordat je alle foto's gaat knippen. Zo kun je meteen checken of je de maten wel op de juiste manier hebt afgetekend. Liever één mislukte foto dan allemaal! Als je klaar bent met het knipwerk, plak je de foto’s op de juiste plaats met stukken dubbelzijdig plakband. Bevestig de stukken plakband aan de achterzijde van de foto, goed langs de randen en in het midden. Zo voorkom je dat de hoeken van de foto’s loslaten.

 
Wat vind jij van de fotoboekenkast? Ga je dit ook doen?

Bronnen: abeautifulmess, girlscene

Nieuwste artikelen

  • De gezelligste herfstfilms

  • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

  • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

  • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

  • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

  • Young Adult top-5: november

  • Zo sorteer je je boeken op een andere manier dan alfabetische volgorde 

  • Dit zijn de leukste Book Nook ideeën

  • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

Zoek in artikelen