Do It Yourself: Boekenclutch

De clutch. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Perfect om je outfit mee te fine tunen. Of je nou naar een feestje gaat of naar de bakker om de hoek; een clutch kan altijd van pas komen. Heerlijk als je eens niet die overvolle en vooral zware handtas mee wilt sjouwen. Goed nieuws! Chicklit.nl vond een clutch die wel héél bijzonder is. Een echte must-have voor iedereen die net zoveel van boeken houdt als wij… De boekenclutch!

 
De boekenclutch
Het leuke is dat je deze tas zélf kan maken (ja ook jij…). Het is eigenlijk helemaal niet lastig. Wel zijn er verschillende soorten te maken. Chicklit.nl koos voor de optie die zowel makkelijk als mooi is. Wij leggen je, stapje voor stapje, uit hoe het moet. Veel plezier (en succes)!
 
Benodigdheden
Voordat je creatief gaat fröbelen moet je er wel voor zorgen dat je de volgende dingen in huis/bij de hand hebt:
·   Stanleymesje
·   Clutch
·   Boek met een harde cover
·   Superlijm
·   Een liniaal (hoeft niet, maar kan handig zijn)

Meten = weten
Let er - voordat je begint - goed op dat alle maten kloppen. De clutch mag absoluut niet groter zijn dan het boek, anders past het natuurlijk niet! Het beste is als het boek nét een slagje groter is dan het frame van je clutch. Per frame kan het een beetje verschillen dus je kan het beste gewoon een beetje passen, meten en vooral uitproberen.

Aan de slag
De buitenkant van de clutch heb je niet meer nodig dus die kan je eraf halen met behulp van je stanleymesje. Je snijdt dus als het ware het frame uit je clutch. Laat wel voldoende van de binnenkant zitten, anders vallen je spulletjes er aan de zijkant uit. Daarbij is het ook handig dat de binnenkant vaak al een indeling heeft (denk hierbij aan vakjes en ritsjes). Wees dus zorgvuldig met het wegsnijden van de buitenkant. Laat bij twijfel een deel van de buitenkant zitten, liever teveel dan te weinig.

 
Papercut
Doe het boek open en snij vervolgens alle pagina’s eruit. Wellicht een overbodige opmerking, maar; kijk uit voor je vingers!

I Love Glue
De laatste stap - je raadt het misschien al - is het aan elkaar plakken van de clutch en het boek. Let erop dat je goede lijm gebruikt. Je wilt natuurlijk niet dat je clutch aan het eind van de avond uit elkaar valt of erger nog; dat de lijm zich met je iPhone, geld en lipgloss versmelt!

Goed laten drogen... en klaar ben je! Good luck!


Ga jij je eigen boekenclutch maken?

Bron: seekatesew.com

Nieuwste artikelen

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

  • 16x de leukste musical films

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen