De boekenkast van Lindsay Pelt

In deze editie van Mijn boekenkast bekijken we de boekenkast van Lindsay Pelt (28). Lindsay werkt in een bibliotheek, dus ze wordt de hele dag omringd door boeken. In haar volle boekenkast is van alles te vinden, van Chicklit tot kinderboeken. In 2007 was zij op vakantie in Griekenland en heeft daar een heftig ongeluk gehad. In haar boek In één klap vertelt zij over het ongeluk en de gevolgen daarvan...

Leven tussen de boeken
Ik heb een stuk of 250 boeken. Ik koop ze regelmatig met veel plezier, maar nog vaker leen in ze bij de bibliotheek. Omdat ik zelf in een bibliotheek werk, ben ik natuurlijk omringd door boeken. Ik denk dat ik 95% van mijn boeken heb gelezen. Als ik een boek goed vind, lees ik het meerdere keren. Ik heb geen e-reader, want ik lees toch echt het liefste van papier.


Geen lijstjes, liever lezen!
Ik weet eigenlijk niet precies hoe mijn leeshobby ontstaan is. Zo lang ik me kan herinneren lees is al. Het maakt mij niet uit waar of wanneer. Ik lees altijd en overal! Ik hou geen lijstje bij met welke boeken ik heb, wil hebben of welke ik gelezen heb. Ik vind vooral het lezen zelf leuk, ik hoef daar niet zozeer lijstjes van bij te houden. Ik heb ook niet echt een archiveer-systeem. Ik maak wel onderscheid tussen gewone boeken en jeugdboeken. Verder zet ik ze meestal een beetje neer op kleur en grootte.

Favoriet
Het liefste lees ik Chicklits. Het leven kan soms al lastig genoeg zijn, weet ik uit ervaring. Als ik in een boek kruip, zoek ik dus graag een boek met een hoog feelgood-gehalte op. Daarnaast lees ik ook regelmatig waargebeurde verhalen. Het is niet alleen interessant, maar het kan ook heel inspirerend zijn. Bij een waargebeurd verhaal kan je lezen hoe andere mensen omgaan met bepaalde situaties en de dingen die ze meemaken. Ik vind dat intrigerend, het houdt me bezig.


Op mijn nachtkastje...
Het laatste boek dat ik gelezen heb was Liefs uit Los Angeles van Clare Nalor. Ik was er niet echt weg van. Momenteel lees ik 60 dagen van Gillian King. Het boek gaat over Emma. Als zij haar verloofde Gijs verliest verhuist ze terug naar Den Haag. Ze wordt meegezogen in de stad én de liefde. Op een gegeven moment ontmoet ze een jeugdvriend van Gijs; Jesper. Hij lijkt zijn leven op orde te hebben met zijn leuke baan en goede relatie. Toch worden Emma en Jesper steeds closer met elkaar. Ik ben benieuwd hoe dat afloopt met die twee!

Trots
Ik ben natuurlijk super trots op mijn eigen boek, In één klap. Ik heb een hele heftige tijd meegemaakt. Toen ik wakker werd in het ziekenhuis in Griekenland, wist ik niet waar ik was of wat er gebeurd was. Langzamerhand kwam alles een beetje terug, maar van het ongeluk zelf weet ik niets meer. Omdat ik door een niet aangeboren hersenletsel het soms lastig vind dingen te onthouden, ben ik ze op gaan schrijven. Daarbij kon ik zelf ook weinig ervaringsverhalen vinden, terwijl ik na mijn ongeluk juiste wilde weten weten hoe andere mensen hiermee omgaan. Op deze manier hoop ik ook andere mensen te kunnen helpen.


Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • Adembenemende bibliotheken waar elke boekenwurm moet zijn geweest 

  • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

  • Deze boekenkasten willen we allemaal in onze woonkamer

  • GEZOCHT: leuke en inspirerende boekenkasten voor de rubriek Mijn boekenkast

  • De leukste ideeën voor een thuisbibliotheek

Zoek in artikelen