Achter de schermen: augustus

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

We begonnen de maand goed met de persvoorstelling van The Mortal Instruments: City of Bones. Ein-de-lijk konden we van deze langverwachte boekverfilming genieten! 'Over-de-top outfits, opzwepende muziek en hele fijne decors en animaties. Ik heb van begin tot eind genoten van het hele spektakel,' zegt recensente Nydia.
 
Op vrijdag 2 augustus kropen we voor een avondje in de huid van een barista. Als ware latte-lovers vonden we het heerlijk om de fijne kneepjes van het vak te leren van echte barista’s, tijdens een koffiecursus/proeverij bij Coffee Company op de Meent in Rotterdam. Bakten we er iets van? Lees het hier.
 
Terwijl half Nederland van een heerlijke zomervakantie aan het genieten was, waren we op de redactie van Chicklit.nl gewoon keihard aan het werk. De najaarsbrochures stroomden namelijk alweer binnen, wat betekende: leuke boeken uitzoeken/aanvragen en de website bijwerken. Hou de Verwachte Boeken-pagina op Chicklit.nl dus goed in de gaten, want binnenkort staat deze weer bomvol leuke nieuwe boeken! 
 
Helaas komt aan al het goede een einde en hebben we vorige maand afscheid moeten nemen van twee van onze recensenten, Zara en Kirsten. We vinden dit echt heel erg jammer en zullen ze missen! Het vertrek van de twee meiden betekende echter wel dat er weer ruimte was voor nieuwe recensenten bij Chicklit.nl. Op onze oproep op de site kregen we veel enthousiaste reacties binnen.  Hieruit hebben we vier proefrecensenten gekozen, die momenteel proefrecensies aan het schrijven zijn. Volgende maand weten we welke nieuwe recensenten we aan ons team toe zullen voegen. Stay tuned!
 
Wel hebben we sinds afgelopen maand een nieuwe columniste op Chicklit.nl. We introduceren Kimberly de Silva, die de Erasmus Universiteit in het vertrouwde Rotterdam de komende vijf maanden verruild heeft voor de nieuwe, spannende en altijd warme omgeving van de San Diego State University. Ze houdt jullie vanaf nu elke maand op de hoogte van het studentenleven in Amerika. Is het écht zoals in de films?
 
Om in Amerikaanse sferen te blijven probeerde onze kookblogster Elsbeth deze maand de nieuwste hype uit Amerika: Bubble Tea. Heb jij het al geprobeerd?
 
In augustus namen we een kijkje in de boekenkasten van Charlotte Kraan, Lindsay Pelt en Janita Meerman. Wil je ook graag jouw boekencollectie showen? Dat kan! Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Droom jij nog steeds van een eigen boek? Stop met dromen en kom in actie! je kunt namelijk nog tot 15 september je manuscript insturen voor de Mijnchicklit.nl schrijfwedstrijd. Waar wacht je nog op! Chicklit-auteur Petra Kruijt geeft je wat tips die je kunnen helpen tijdens je schrijfproces. 
 
We sloten de maand af met een bezoekje aan Manuscripta, de jaarlijkse opening van het nieuwe boekenseizoen. Dit jaar was het echter anders dan anders en viel het eerlijk gezegd een beetje tegen. Lees onze ervaringen hier.
 
Heb jij leuke ideeen voor nieuwe artikelen op Chicklit.nl? Mis je bepaalde rubrieken of artikelen op de site of heb je tips voor leuke nieuwe projecten? Let us know! Laat je idee(en) uiterlijk 30 september achter in het afgeschermde invulveld hieronder. De vijf leukste tips worden beloond met een Chicklit.nl tas én een Chicklit.nl boekenlegger.

Nieuwste artikelen

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

  • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

  • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • Gezocht: recensenten

Zoek in artikelen