De boekenkast van Christina Stroosnijder

Het is weer zover: een nieuwe boekenkast! Dit keer mogen we een kijkje nemen in de kast van Christina Stroosnijder (41). Haar voorliefde voor boeken is al op jonge leeftijd ontstaan en nooit meer verdwenen. Christina showt graag al haar boeken en is dan ook geen fan van e-readers.

Als kind kocht Christina altijd al graag pocketboekjes. Ze spaarde haar zakgeld zodat ze weer naar de boekhandel kon. Dit is eigenlijk altijd zo gebleven. Tijdens haar werk op een kinderdagverblijf bouwde zij een ruime collectie prentenboeken op die, toen zij eenmaal zelf kinderen kreeg, steeds verder groeide. Tot op de dag van vandaag heeft zij een passie voor boeken, het liefst van papier en in haar kast. Kopen prefereert zij boven lenen uit de bibliotheek, want wat is er nou leuker dan een kast vol boeken?

 
Verzameling 
Ik denk dat ik bijna 500 boeken heb. Dat is natuurlijk inclusief mijn jeugdboeken. Van al die boeken heb ik er misschien 50 niet gelezen, maar ik weet het niet precies. Ik lees maar zelden een boek twee of meer keer. Als ik het gelezen heb, heb ik niet zoveel behoefte het nóg een keer te lezen en daarbij heb ik vaak alweer een nieuw boek klaarliggen!
 
Read the rules
Ik heb mijn boeken op alfabetische volgorde staan. Op die manier kan ik makkelijk een boek vinden als ik het zoek. Daarbij ziet het er ook wel netjes uit. Ik show graag mijn boekenkast, ik ben er eigenlijk wel een beetje trots op. Ik hou ook lijstjes bij van wat erin staat. Een absolute no-go zijn ezelsoren. Er zijn niet voor niets boekenleggers uitgevonden! Ik vind het zo lelijk staan - en zonde van mijn boeken - als er allemaal vouwen inzitten…
 
Pieken en dalen 
Het ene moment lees ik meer dan het andere. Je zou kunnen zeggen dat ik ‘leespieken’ en ‘leesdalen’ heb. Ik ben net mijn ‘dal’ uit. Deze zomer heb ik het derde deel van de 50-tinten reeks gelezen, maar daar heb ik wel echt 6 weken over gedaan. Als ik vakantie heb lees ik wel echt beduidend meer dan normaal. Ik denk eigenlijk iedereen wel. Je hoeft niet te werken buiten de deur dus je hebt veel meer vrije tijd. Heerlijk om die te vullen met het lezen van een goed boek.

Op het puntje van je stoel 
Mijn favoriete boekengenre is toch wel: Literaire Thrillers. Ik kan helemaal op gaan ik een lekker spannend boek. Ik hou heel erg van de boeken van Karin Slaughter en Nicci French. Voor die auteurs loop ik (spreekwoordelijk) net een stapje harder. De boeken zijn zo goed geschreven, ik ben dan helemaal in de ban van het verhaal.


Heden-verleden
Het laatste boek dat ik gelezen heb is Méér Vinexvrouwen van Naima El Bezaz. Het boek gaat over Naima, een Marokkaanse vrouw, in een nieuwbouwwijk. Zij verbaast zich over sommige Nederlandse gewoontes. Ze weet dit allemaal op een humoristische manier te vertellen. Momenteel lees ik Stille zonde van Karin Slaughter.

Ranking the books
Mijn slechtste aankoop - qua boeken - is Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert en Vijftig tinten vrij van E.L. James. Beide boeken waren teleurstellingen en vond ik tegenvallen. Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini vond ik daarentegen een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb, een echte aanrader wat mij betreft!

E-reader?
Ik heb geen e-reader. Als ik er eentje zou winnen of krijgen zou ik er wel blij mee zijn (denk ik), maar zelf zou ik er niet snel een kopen. Ik koop liever een papieren boek! Zoals ik eerder al zei ben ik trots op mijn boekenkast en je e-books kan je nou niet bepaald showen. Mijn kast is een echte blikvanger en dat wil ik graag zo houden. Zolang ik leef zal het papieren boek dan ook niet snel verdwijnen, haha!

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • Boeken top-5: een tikkeltje stout

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • GEZOCHT: leuke en inspirerende boekenkasten voor de rubriek Mijn boekenkast

Zoek in artikelen