De boekenkast van Francien Loth

Deze keer nemen we een kijkje in de boekenkast van  de super geordende Francien Loth (23). Ook zij was op jonge leeftijd al verslingerd aan lezen en dat is eigenlijk nooit veranderd. Nu Francien studeert worden haar leesboeken helaas vaak noodgedwongen verwisseld voor studieboeken…

Toen Francien nog niet kon lezen, werd zij altijd door haar ouders voorgelezen. Zelf heeft zij warme herinneringen aan de kinderboekenreeks De kleine ijsbeer. Toen zij eenmaal zelf kon lezen, las zij alles wat los en vast zat. Haar boekenkast stond altijd vol en van haar zakgeld kocht zij ook graag boeken. Toen Francien naar de middelbare school ging, nam haar liefde voor lezen iets af. Nu ze studeert baalt ze er soms van dat ze meer met haar neus in de studieboeken dan in romans zit!

  
On the shelf
Nu ik op mezelf woon, heb ik niet zo’n immense boekencollectie meer. Al mijn kinder- en jeugdboeken heb ik achtergelaten bij mijn ouders. Momenteel heb ik maar achttien boeken in mijn kast staan (studieboeken natuurlijk niet meegerekend!). Dat komt eigenlijk ook omdat mijn ouders mega veel boeken hebben. Ik geloof dat zij nu een stuk of acht boekenkasten vol hebben staan! Zij zijn dus eigenlijk mijn bibliotheek. Eens in de zoveel tijd neem ik een stapel van ze me en als ik die uit heb, breng ik ze terug en leen ik nieuwe.
 
Kwestie van tijd
Het klinkt misschien een beetje cliché, maar ik heb zo weinig vrije tijd. Naast mijn studie werk ik in de horeca en besteed ik ook veel tijd aan mijn vriend, familie en andere vrienden. Als ik dan na een lange dag thuiskom, vind ik het ook wel eens lekker om gewoon op de bank te ploffen en een beetje gedachteloos tv te kijken. In de vakantie gooi ik dat ritme wel echt drastisch om! Ik neem dan een stuk of tien boeken mee en die lees ik het liefst allemaal in no-time uit. Ik doe dan ook eigenlijk niets anders dan de hele dag aan de rand van het zwembad of op het strand luieren met mijn neus in de boeken.
 

Spanning is om te snijden
Het liefst lees ik romans en literaire thrillers. Het verschilt een beetje per moment. Het leukste vind ik als een boek zó spannend wordt, dat je gewoon verder moét lezen. Ik kan een boek dan echt niet wegleggen en lees net zolang door tot het uit is. Ik vond Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert super suf. Het ‘eet-gedeelte’ was nog wel leuk, maar daarna werd het nogal zweverig en spiritueel. Niets voor mij dus. Ik heb het halverwege maar weggelegd!
 
Toppers
Een van mijn favoriete auteurs is toch wel Khaled Hosseini. Hij schreef onder andere De vliegeraar, en Duizend schitterende zonnen. Zijn nieuwste boek, Uit de bergen kwam de echo, schijnt ook weer geweldig te zijn. Ik vind dat hij zulke mooie en bijzondere verhalen schrijft. Hij weet me echt mee te nemen in zijn boeken. Het meest recent heb ik Zadelpijn 2: Het verwende nest gelezen. Het gaat over vijf vrouwen rond de vijftig, die net gescheiden of weduwe zijn geworden. Ze gaan samen in een huis wonen en dat levert natuurlijk een hoop grappige en gekke situaties op. Ik vond het hilarisch, een echte aanrader! Verder heb ik  - ja, ik weet dat het écht niet kan! - de Vijftig tinten-reeks twee keer gelezen.
 
Orde!
Ik ben méga geordend, dus ik wil mijn huis ook zo netjes mogelijk houden. De boeken in mijn kast staan dan ook van groot naar klein. Dit vind ik het meest strak staan. Ik heb geen e-reader. Ik vind het ergens wel iets romantisch hebben om met een lekker dik boek en een sloot thee op de bank te kruipen. Zo’n apparaatje past niet echt in die setting, vind ik. Een echt boek heeft veel meer charme. Daarom denk ik ook niet dat papieren boeken ooit zullen verdwijnen. Op vakantie zou het natuurlijk wel handig zijn. Dat scheelt weer twaalf kilo aan bagage!Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

  • Harlem Shuffle - Colson Whitehead

  • Het huis onderaan de klif - Sharon Gosling

  • De roadtrip - Beth O'Leary

  • De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen