Achter de schermen bij Chicklit.nl: september

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

September was een drukke maand, maar wel een leuke drukke maand. Waarom? Kijk zelf maar:

Zowel Simone als Melissa zijn verslááfd aan de Amerikaanse tv-serie Dexter. Vanaf 9 september is het laatste seizoen van de serie in Nederland te zien op de zender 13th Street. Om op gepaste wijze afscheid te nemen organiseerde 13th Street in Amsterdam een ‘Funeral Parade’ en Chicklit.nl moest en zou daar natuurlijk bij zijn!
 
Ook waren we deze maand uitgenodigd op het kantoor van Warner in Amsterdam voor een speciale voorvertoning van de film The Great Gatsby, waarbij de spectaculaire 'roaring twenties' mode uit de film centraal stond. 


Moesten we vorige maand helaas twee van onze recensenten uitzwaaien? Deze maand verwelkomen we maar liefst vier nieuwe dames op de redactie! Wil je de nieuwe recensenten Sanne, Maaike, Annouck en Joany een beetje beter leren kennen? Lees dan hun biografie.


Tot 15 september kon je jouw manuscript insturen voor de schrijfwedstrijd van onze eigen uitgeverij Mijnchicklit.nl. Vele inzendingen volgden op deze oproep. Aan ons dus de schone doch moeilijke taak om alle inzendingen te screenen en hieruit een shortlist samen te stellen. Inmiddels zijn de vijf shortlist-kandidaten bekend, evenals de juryleden. De komende weken wordt er druk gelezen om tot een uiteindelijke winnares te komen. Wie dat wordt? Daar hebben jullie ook iets over te zeggen. Binnenkort verschijnen de pitches van de shortlist-kandidaten online en kunnen jullie stemmen! Stay tuned!
 
Onze Chicklit-harten gingen afgelopen maand spontaan tien keer harder kloppen. Waarom? Wij kregen de drukproef van Mad About the Boy binnen, het langverwachte vervolg van Bridget Jones. Wij zijn de komende paar dagen even niet meer bereikbaar... Ter ere van de verschijning van dit boek - en alle ophef erover - is Jacky geïnterviewd door het magazine Grazia. Nieuwsgierig? Woensdag a.s. ligt deze editie in de winkel.


Melissa probeerde deze maand een detoxdag. Dit was echter op zijn zachtst gezegd geen aanrader. Lees haar ervaringen in haar nieuwste blog.


Ook mocht Chicklit.nl deze maand een kijkje nemen op een heuse filmset! Rianne stapte op haar fiets richting de Negen Straatjes in Amsterdam, het decor van de nieuwe film Hartenstraat. Ze mocht een kijkje nemen achter de schermen bij de opnames van de film en... ze mocht een aantal van de leuke acteurs (ik noem een Jan Kooiman, een Tygo Gernandt) het hemd van het lijf vragen!


Naast de mannen van Hartenstraat heeft Chicklit.nl deze maand nog meer mensen geïnterviewd. Bijvoorbeeld Cynthia Schultz a.k.a. Miss Lipgloss over haar tv-debuut en auteur Rosamund Lupton. Het interview met Rosamund Lupton is binnenkort op de site te lezen. 


Tot slot hebben we natuurlijk ook weer een aantal boeklanceringen bijgewoond, waaronder een wel heel 'lekkere' lancering van het kookboek Puur genieten 2 van Pascale Naessens. Naast de presentatie van het boek gaf Pascale een kookdemonstratie en werd er lekker gesmikkeld van overheerlijke hapjes. 


Omdat het vandaag dierendag is willen we jullie graag voorstellen aan: Pino, onze redactieparkiet! 
 
Benieuwd naar wat oktober voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • Gezocht: recensenten

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Young Adult top-5: september

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

Zoek in artikelen