Do It Yourself: Toffe boekenklok

Booklovers opgelet, Chicklit.nl heeft weer iets leuks voor jullie gespot: een eigengemaakte boekenklok. Stroop je mouwen op, zet je creatieve modus aan en fabriceer jouw eigen boekenklok. Met behulp van deze makkelijke 'Do It Yourself tutorial' heb je dit in een handomdraai gedaan. En zeg nou zelf, het is toch altijd tijd voor boeken? Have fun!

 
Wat heb je nodig?
 Een (oud) boek met harde kaft
 Uurwerk van een klok + losse wijzers
 Stanleymesje
 Lijm
 Schaar
 Pen/potlood
 Steekvorm (bijvoorbeeld hartvormig)
 Batterij voor in de klok

 
Meten is weten
Om te beginnen leg je één van de losse wijzers op de kaft van het boek en bepaal je waar je de klok precies wilt hebben. Markeer deze plek met bijvoorbeeld een potlood. Op die manier weet je zeker dat je het uurwerk goed plaatst.


Snijden maar!
Vervolgens moet het uurwerk van de klok in het boek geplaatst worden. Leg het uuwerk (met de punt naar boven) op de plek waar je deze wilt hebben (sla een paar pagina's voorin het boek over, leg hem dus niet meteen op de eerste pagina). Snij vervolgens met het stanleymesje rondom het uurwerk. Hol daarna de plek uit, zodat deze diep genoeg is voor het uurwerk om helemaal in te kunnen vallen (let op: maak het niet te diep, het moet precies passen). Dit gaat natuurlijk niet in één keer want het mesje snijdt maar door een aantal pagina’s per keer. Als je hiermee klaar bent verwijder je de resten papier, leg je het uurwerk in het gat en druk je de punt van het uurwerk door de eerste pagina's van het boek heen.
 

Cover issue
Daarna moet je ook een gat in de kaft van het boek maken. Zorg ervoor dat dit gat niet te groot is, anders zit het uurwerk er niet stevig in. Begin dus met een klein gaatje en probeer of het past. Als dit niet het geval is maak je het natuurlijk iets groter, net zolang tot het wel past. Let er echt goed op dat je dit met beleid doet, stapje voor stapje.


Koekje? Boekje!
Vervolgens ga je met het steekvormpje aan de slag (je kent ze wel, van die vormpjes die je normaal gesproken gebruikt als je koekjes gaat bakken). Je zoekt een pagina uit het boek waarop je, met behulp van het vormpje, een vorm naar keuze aftekent. De vorm kan je zelf kiezen; een hartje, een sterretje of iets totaal anders... Kies een vorm die jou het meest aanspreekt. Je kan natuurlijk ook altijd zelf een vorm bedenken en tekenen. Snij vervolgens de vorm naar keuze uit en plaats het op de kaft van het boek, over de punt van het uurwerk heen. 

 
Grande finale
Tot slot zet je de klok in elkaar (plaats de wijzers, de radertjes enz.), doe je de batterij in het uurwerk, sluit je het boek en voilà, je boekenklok is klaar!

Bron: She Knows
 
Ga jij deze boekenklok maken?

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

  • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

  • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

  • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

  • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

  • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

  • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl!

Zoek in artikelen