De boekenkast van Carlie van Tongeren

In deze editie van Mijn boekenkast mogen we kijken in de kasten van auteur Carlie van Tongeren (30). Zij is onder andere bekend van Liever Lombok en haar nieuwste boek, Cruise Control, is nét verschenen. Carlie heeft altijd al een passie voor boeken gehad. Haar liefde voor zowel lezen als schrijven begon ongeveer tegelijkertijd en op haar zevende typte zij al hele verhalen op de typemachine. Kijken jullie mee?

Lezen en schrijven is Carlie met de paplepel ingegoten. Beide zijn al van jongs af aan een hobby van haar. Rond haar zevende besloot zij alle verhaaltjes die ze bedacht had op te schrijven en kroop ze achter de typemachine. Nog lange tijd heeft zij van deze typemachine gebruik gemaakt. Er was wel een computer voor handen, maar Carlie was verliefd geworden op het geluid dat het apparaat maakte.


Wie wat bewaart heeft wat
Mijn boeken staan eigenlijk op drie verschillende plekken in mijn huis: in de woonkamer, mijn werkkamer en in de garage. In de garage staan voornamelijk mijn jeugdboeken, studieboeken en ‘afdankertjes’. Soms geef ik een boek dat ik zelf niet meer hoef te hebben weg. Ik vind het leuk dat ik er iemand anders dan nog blij mee kan maken. In mijn werk- en woonkamer heb ik denk ik een stuk of 180 boeken staan (dat is inclusief studieboeken), die ik eigenlijk allemaal wel gelezen heb. Ik heb niet een heel ingewikkeld sorteersysteem in mijn kast: ik orden mijn boeken op genre, that's it.
 
Boekenverslinder
Ik lees het hele jaar door. Sommige mensen hebben daar alleen tijd voor in bijvoorbeeld de vakanties, maar ik maak altijd wel tijd voor een goed boek. Daarbij ben ik ook bevoorrecht (vind ik zelf dan) omdat ik ook boeken lees voor mijn werk. Het liefste lees ik Romans en Chicklits, maar ook Young Adults vind ik vaak leuk. 
Ik lees boeken vaak meerdere keren. Het leuke is dat je soms weer nieuwe dingen ontdekt. Als kind deed ik dat ook al. Voor mij is dat hetzelfde als bij een leuke film, die kijk je toch ook vaker dan één keer?!
 
 
Doe mij die maar
Ik heb een aantal auteurs waar ik - bij wijze van spreken - wel voor in de rij zou gaan staan in de boekhandel. Ik lees graag de boeken van Cecelia Ahern (P.S. Ik hou van je is een van mijn lievelingsboeken!), Chantal van Gastel, Nicci French en Sarah Dessen. Het laatste boek dat ik gelezen heb is de Young Adult Een zomer zonder jou van Jenny Han. Momenteel lees ik Niet te filmen van Barbara Kuipers. Op Chicklit.nl kan je mijn to-read-lijstje zien.
Ik heb een voorkeur voor boeken van Nederlands schrijvers. Als lezer houd ik van de Nederlandse setting; het is herkenbaar. Als schrijfster denk ik dat ik het meest kan leren van andere Nederlandse auteurs.

Bah!
Er is één genre waar ik niks mee kan en dat is Fantasy. Daar kan ik me helemaal niet in inleven. Ik lees graag boeken die spelen in de 'echte' wereld. Op school moesten we bij Engels The Hobbit lezen. Al die dwergen, trollen en weet ik veel wat voor wezens, ik bleef terugbladeren... Wat haatte ik dat boek en het boektentamen haalde ik dan ook niet. Daarna heb ik nooit meer een Fantasy-boek gelezen.
 
To read or to e-read?
Ik heb (nog) geen e-reader. Ik ben niet zo technisch ingesteld en loop zeker niet voorop als het om nieuwe technologie gaat. Ik denk dat ik de minste apps ter wereld op mijn iPhone heb staan haha! Ik zit al de hele dag achter een scherm, dus lezen doe ik liever van papier. Ik snap wel dat het handig kan zijn voor sommige mensen, maar ik hou het nog even bij papieren boeken. Ik denk (en hoop) ook niet dat deze ooit zullen verdwijnen. Er zullen altijd wel mensen zijn - net zoals ik - die het liefst een echt boek in hun handen willen hebben.Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Cruise control

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lara leidt een lekker leven. Ze is woordvoerder van een grote bank, komt op alle belangrijke borrels, heeft een affaire met een BN'er en heeft nog steeds goed contact met haar studievriendinnen. Zij vinden dat Lara weleens wat meer mag relaxen en nemen haar mee op een Nijlcruise. De cruise hangt aan elkaar van wc-papiermummies en opdringerige verkopers, maar misschien zit onder al die kitsch juist wel precies wat Lara nodig heeft.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Benieuwd naar het boek? Lees alvast een preview uit Cruise Control:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

Zoek in artikelen