De boekenkast van Suzanne van Ravesteyn

Deze keer duikt Chicklit.nl in de boekenkast van Suzanne van Ravesteyn (35). Suzanne heeft nooit genoeg boeken in haar kast staan. Daarbij gelooft zij niet in miskopen. Suzanne leest al van jongs af aan en is daar nooit mee gestopt. Jeugdsentiment
Mijn leeshobby is al op jonge leeftijd ontstaan. Mijn vader las mij vroeger altijd veel voor uit boeken vanuit zijn jeugd, maar ook Rotterdamse boeken als Kruimeltje en Pietje Bell. Uiteraard las hij ook de oude boeken van mijn moeder voor, alhoewel hij het waarschijnlijk leuker vond om zijn eigen boeken voor te lezen! Ik heb mooie herinneringen aan het voorlezen van vroeger, de boeken van Lemniscaat brengen mij nog steeds terug naar mijn jeugd.

To-read
Ik zou eigenlijk niet precies weten hoeveel boeken ik in mijn collectie heb staan. Ik heb ze nog nooit geteld. Het zijn er een hoop, maar voor mij nooit genoeg! Als ik een boek koop lees ik het meestal gelijk of het beland op de to-read stapel. Zodra ik dan tijd heb, lees ik ze. Ik denk dat ik met uitzondering van twee of drie boeken alles wel gelezen heb; heerlijk! Ik hou verder geen lijstjes bij van wat er in mijn kast staat of wat ik nog moet kopen of lezen. Ik koop gewoon wat ik leuk vind en vervolgens lees ik dat. Ik heb verder ook geen archiveersysteem in mijn boekenkast, ik zet boeken gewoon neer op een plek waar ruimte is.

Laat mij maar dromen
Ik durf wel te stellen dat ik een echte boekenwurm ben. Ik ben altijd in een boek bezig. Wel lees ik (zoals iedereen waarschijnlijk) meer in de vakantie. Ik kan me dan beter afsluiten van mijn dagelijkse bezigheden en dan kan ik lekker wegdromen in een boek. Thuis lukt dat gewoon niet altijd. Ik heb wel altijd een boek waar ik in bezig ben, maar soms doe ik er dan gewoon wat langer over.

Favorieten
Het liefste lees ik chicklits. Even geen zorgen, maar lekker genieten. Vaak zit er nog best een interessante moraal in (ondanks dat een hoop mensen die geen chicklits lezen denken dat dat niet zo is). Daarnaast lees ik ook graag literaire thrillers of andere spannende boeken. Ik zou niet zo snel in de rij staan voor een auteur. Wel heb ik smachtend op de pakketjes met de nieuwste Harry Potter’s gewacht. Omdat ik steeds meer via mijn iPad lees, hoef ik sowieso niet meer in de rij te staan bij de boekwinkel.

Moraal van het verhaal
Ik geloof niet zo in slechte aankopen, want uit elk boek haal ik wel iets. Soms lees ik boeken meer dan één keer. Ik ben momenteel bezig met De wraak van Prada. Ik ben ook van plan de andere boeken van Lauren Weisberger nog een keer te lezen. Ik lees ook steeds meer op mijn iPad, daar was ik eerst erg argwanend over, maar ik begin het steeds handiger te vinden. Toch hoop en denk ik dat papieren boeken niet verdwijnen. Ik vind het ook eigenlijk wel wat hebben, de zandkorrels tussen de pagina’s die je herinneren aan je meest recente vakantie!
 


Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

De wraak van Prada

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (22 stemmen)
 • Omschrijving:

  Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Ze is opgeklommen tot redacteur bij The Plunge, de hotste bruidsglossy van het moment, en werkt zij aan zij met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

 • Nieuwste Thor: Love and Thunder trailer is uit!

 • Alle boeken van Rachel Gibson

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

 • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

 • Zo sorteer je je boeken op een andere manier dan alfabetische volgorde 

 • Dit zijn de leukste Book Nook ideeën

 • 10 dingen die iedere boekenwurm herkent

Zoek in artikelen