Spooktaculair San Diego

Oktober: om te gillen, een maand vol sensatie. Het begon al goed met een uitstapje naar Six Flags Magic Mountain in Los Angeles. Vanuit de verte konden we de contouren van de felgekleurde, torenhoge en steile achtbanen zien en mijn maag draaide zich al om bij het vooruitzicht! Zodra de hekken van het pretpark geopend waren, sprintte iedereen naar de meest gewilde achtbanen. Wij stonden vooraan in de rij en na vijf minuten zaten we, met onze benen bungelend, op 60 meter hoogte, klaar om een bijna verticale afdaling te maken. Head first!

De adrenaline gierde door mijn lijf en iedere volgende achtbaan was nog enger dan de voorgaande. Six Flags in Europa is niks vergeleken met die in Amerika - volgens mij bestaan hier geen regels voor het ontwerpen van achtbanen: 100 meter hoogtes, 90 graden afdalingen, 6 lussen achter elkaar, het kan allemaal in één rit. Na maar liefst twaalf uur (!) in het park, had niemand nog een stem over door het gillen en voelden onze benen als pudding; wat een dag!


Een veel rustiger, maar zeker indrukwekkend gebeuren, was onze deelname aan de Strides for Breast Cancer, een 5km lange wandeling door Balboa Park om geld in te zamelen en mee te vechten tegen borstkanker. Er waren die ochtend 15.000 wandelaars, ik heb nog nooit zoveel roze bij elkaar gezien! Het was aangrijpend om te zien hoeveel mensen voor een geliefde liepen, samen met degenen die borstkanker hebben overleefd en anderen die gewoon het goede doel wilden steunen. Er waren zoveel donaties dat er meer geld is ingezameld dan het streven was. Na al het lopen was het tijd voor een echt Amerikaans ontbijt bij iHop (scrambled eggs, bacon, buttermilk pancakes enhashbrowns).

Dick’s Last Resort; nog een ervaring. Dit restaurant in Downtown San Diego heeft een duidelijk motto: de klant is géén koning.  Wacht niet te lang met het bestellen van je eten, want de ober loopt hier gewoon weg (met rollende ogen nog wel). Vraag geen rietjes voor je drankje, ze worden naar je hoofd geslingerd. Wanneer je kraanwater bestelt, krijg je een emmer op het midden van de tafel, zonder bekers. Om er nog een schepje boven op te doen, wordt er een papieren hoed op je hoofd geperst met een niet-al-te-flatterende persoonlijke tekst. Eén van mijn vriendinnen kreeg dit komisch, rake bericht: “If boobs had brains, I would be Einstein”. Voor degenen tot wie het nog niet was doorgedrongen dat de naam Dick, behalve een vriendelijke voornaam, in het Engels ook synoniem staat voor een mannelijk lichaamsdeel van drie letters, begrijpen nu waarschijnlijk het thema van dit restaurant. We lagen in een deuk tijdens het eten, maar hoe hilarisch moet het zijn om hier te werken!


Deze maand ben ik voor het eerst gaan surfen bij Mission Beach. Samen met een vriendin en onze instructeur baanden we ons een weg, met surfboards, naar het strand voor onze privéles. Allereerst wordt op het zand geoefend om in één vloeiende beweging jezelf op het surfboard te heisen. Na een half uur in het water, was het ons al gelukt om op te staan en nog geen half uur later surfte ik op een golf. Eindelijk begrijp ik waarom zoveel Californians hier het diepvrieswater ingaan, surfen is echt leuk! Je merkt niet eens hoeveel werk je lichaam doet terwijl je in het water bent, maar de volgende dag wist ik het wel; spierpijn op plaatsen waarvan ik niet eens van wist dat daar spieren bestonden. Tot onze verbazing is surfen hier niet alleen voor ons mensen, Dog Beach is het strand speciaal voor honden, waar onze harige vrienden ook surflessen kunnen krijgen. Is surfen niets voor jouw viervoeter, dan kun je hem ook inschrijven voor zwemlessen, stand-up paddleboarding en duiklessen. You gotta love California!

En niet te vergeten: Halloween! Amerikanen gaan hiervoor all out en wij volgen hun voorbeeld. Een maand geleden ging iedereen al op zoek naar een kostuum en doken de (carved pumpkins) uitgesneden pompoenen overal op in onze residentie. Bloederige afgehakte armen en spoken hingen voor de ramen. Voor de dag zelf hebben we samen met 35 mensen een partybus gehuurd, die ons naar het feest “Zombies on the Dance Floor” in het centrum bracht. De bus was compleet met keiharde muziek, discolichten, leren banken en een stripperpaal. De heenrit was even leuk als de avond in de club zelf, iedereen heeft de hele nacht gedanst in hun ‘enge’ outfits. De eerste keer uitgaan in San Diego was een overweldigend succes, Amerika heeft bewezen nummer één te zijn in het vieren van Halloween.

Nu staat een bus klaar om te vertrekken naar Las Vegas voor een meidenweekend, maar daarover MISSCHIEN de volgende keer meer… want: What happens in Vegas, stays in Vegas
 


In dit grappige filmpje zie je een kleine compilatie van alles wat Kiberly meemaakt in San Diego. Meer video's? Volg haar videoblog 'The American Minute' op Vimeo.com.

Nieuwste artikelen

  • De 17 beste LGBTQ films

  • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

  • Onze aanraders voor Netflix in oktober

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

  • 16 x gezellige Halloween films

  • De leukste nieuwe TV-series uit Amerika!

  • Do It Yourself: 3x herfst DIY waar je het warm van krijgt!

  • Disneyfiguren in een creepy jasje

  • Snelwegstress (of: snel weg, stress)

Zoek in artikelen