Het resultaat: week 43 - Have I lost my mind?!

Oh my God, ik heb het gewoon gedaan… In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik me ingeschreven voor de 10 kilometer van een hardloopwedstrijd in december. Ik hoor jullie al denken: ‘Ah joh, makkie, piece of cake.’ Nou, niet voor deze a-sportieve dikkerd. Dat ik altijd als laatste (of misschien een na laatste) werd gekozen tijdens gymles op de middelbare school zegt misschien voldoende. Maar ik ga het gewoon doen. Ik heb nog vijf weken om te trainen. En dus: werk aan de winkel!

Die vlaag van verstandsverbijstering kwam afgelopen week. Ik had een rotdag achter de rug en wilde mijn frustratie eruit rennen met een rondje van 5 kilometer. Maar vijf werden er zes, zes werden er zeven en voordat ik het wist zat ik al aan de acht kilometer. Ik heb het uiteindelijk gered tot 8,4 kilometer, voordat mijn lichaam riep: ‘kappen nou!’ Maar het is dit rondje geweest wat me heeft laten inzien dat ik lichamelijk meer kan dan ik denk (‘Ja Mel, ik weet dat je me dit al maanden probeert in te fluisteren. Eindelijk heb ik het licht gezien’). Een snelle rekensom leerde mij dat ik met 1,6 kilometer erbij al aan de 10 kilometer zit. En dat moet te doen zijn lijkt me. Zijn er vrijwilligers die me op 15 december huilend over de finish willen trekken? Lees: ik huilen natuurlijk, niet jullie a.u.b.


Resultaat
Ik ben deze maand helaas niet de gehoopte kilo afgevallen. Maar ik had ook zo’n belachelijk vol programma met allemaal leuke uitstapjes, dat ik er niet heel erg van baal. Technisch gezien ben ik gelijk gebleven deze maand. Maar dan speel ik wel een ‘petit peutje’ vals. Ik was namelijk eigenlijk twee kilo aangekomen na alle weekendjes weg, maar ben deze inmiddels ook alweer kwijt. Eindresultaat: gelijk gebleven (met een hobbel in de weg, zullen we maar zeggen).

Drie dagen slenteren in Disneyland Parijs is misschien wel goed voor de calorieënverbranding, maar de vette lunches met cheeseburgers en tosti’s (waar de gesmolten kaas en bechamelsaus vanaf druipt) die ertegenover staan, niet bepaald. Tijdens mijn weekendje feesten in Londen heb ik redelijk gezond gegeten en een ochtendje hardgelopen (heerlijk in het zonnetje langs Regent’s Canal) maar heb ik aan de andere kant de grens van drie glazen alcohol per week wel overschreden. En dat geldt ook voor het afsluitende teamweekendje met de dames en heren van de softbal. Ik ben twee keer wezen hardlopen door de mooie bossen van Valkenswaard (en 10 kilometer door diezelfde bossen gebanjerd voor een dropping), maar heb dit weekend iets minder streng op mijn eten gelet en ook iets te veel glaasjes alcohol genuttigd (maar wel heel veel gelachen en dat is ook gezond, toch?!). De schade: +2 kilo. Toen ik na alle festiviteiten weer een normale BodieBoost-week inlaste, waren de twee aangekomen kilo’s er gelukkig zo weer af.

Follow me on Istagram: @yeahlondon

Mijn doel voor komende maand:
Vorige maand had ik een aantal punten op mijn lijstje gezet, die ik helaas nog niet allemaal kan afstrepen. Het inschrijven voor de 10 kilometer wel, zoals jullie net gelezen hebben. De yoga-les hebben jullie nog van me tegoed. Ik heb getracht met behulp van een YouTube-tutorial zelf wat yoga-oefeningen thuis te doen, wat niet zo’n succes bleek. Genoeg beeldmateriaal voor Funniest Home Videos, dat wel. Maar een lesje zou voor mij geen kwaad kunnen (om er op zo’n manier waarschijnlijk echt achter te komen dat yoga en Melissa geen match made in heaven zijn). Ook de kilo afvallen heb ik helaas niet gered deze maand. Maar dat ga ik komende maand dubbel en dwars goedmaken – wat wel een uitdaging gaat worden, gezien Sinterklaas alweer bijna in het land is (schrijft Melissa met een mond vol truffelkruidnoten). Deze maand verschijnen - als het goed is - het nieuwe dagboek en kookboek van BodieBoost. Hopelijk komen deze op tijd binnen, want die kunnen me misschien door de komende maand heen helpen als een soort van frisse start en dan kan ik in mijn volgende blog mijn ervaringen met jullie delen.

Ik ga nu snel een rondje hardlopen, anders wordt het niets met die 10 kilometer. Tot volgende maand! –x- Melissa

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • BodieBoost

 • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

 • Skinny weeks & wicked weekends (mét recept!)

Zoek in artikelen