De boekenkast van Ingrid Oonincx

Het nieuwe boek van Ingrid Oonincx, Sluipweg, ligt in de winkels. Chicklit.nl was bij de boekpresentatie tijdens het Thrillerfestival in Zoetermeer en sprak daar met deze bekende thrillerschrijfster. Naast haar nieuwe boek waren wij ook heel nieuwsgierig naar haar eigen passie voor boeken en lezen, en... wilden we graag en kijkje nemen in haar boekenkast! Kijken jullie mee?

Boeken zijn meer dan werk voor Ingrid, het is ook een hobby. Zij heeft samen met haar partner een kast vol staan en leest dan ook graag. Als ze een boek aan het schrijven is leest ze iets minder dan normaal, om zich niet teveel te laten beïnvloeden. Maar ze kan het niet helemaal laten, dus er ligt eigenlijk altijd wel een boek op haar nachtkastje.
 

En ze las nog lang en gelukkig…
Het zal jullie niet verbazen, maar lezen is altijd al een hobby geweest van mij. Net zoals veel kinderen werd ook ik vroeger veel voorgelezen door mijn ouders. Toen ik eenmaal zelf kon lezen las ik veel sprookjes zoals bijvoorbeeld de verhalen van de gebroeders Grimm. Ik haalde graag boeken uit de bibliotheek. Ik kom uit een klein dorpje en onze bibliotheek was dan ook niet erg groot. Ik begon dus al vrij snel aan de boeken voor volwassenen. Ik weet nog goed dat ik een boek van Jan Wolkers had liggen en dat mijn moeder dat vond. 'Wat doe je met dít boek??!!', riep ze. Om eerlijk te zijn snapte ik toen eigenlijk nog helemaal niet waar dat boek over ging!
 
Verzameling
Mijn partner en ik hebben denk ik een stuk of 500 boeken samen bij elkaar weten te verzamelen. Van alles wat we hebben heb ik denk ik 70% gelezen. Ik lees het liefst (literaire) Thrillers en Romans. Als ik zelf bezig ben met het schrijven van een boek dan lees ik wel iets minder. Ik vind het belangrijk dat ik me niet laat beïnvloeden door andere boeken. Natuurlijk neem je onbewust wel eens iets over denk ik, maar ik probeer toch wat minder te lezen als ik schrijf zodat het verhaal écht van mij is.
 
Night reader
Net als de meeste mensen heb ik natuurlijk meer tijd om te lezen in de vakantie. Toch lees ik daarbuiten ook regelmatig. Lekker ’s avonds op de bank of in bed, heerlijk! In bed lezen is soms wel eens onhandig, ik val dan vrij snel in slaap en dan weet ik de volgende dag niet meer wat ik nou gelezen heb haha! Ik lees het dan een dag later gewoon nog een keertje. Daarnaast kijk ik heel graag (Scandinavische) Thriller series, die vind ik zo goed!
 
Nog een keer!
Ik lees dus het liefste Thrillers, maar ik hou ook van Romans. Een van mijn favoriete auteurs is Donna Tartt. Momenteel ben ik De verborgen geschiedenis aan het herlezen. Ik weet nog dat ik het een ontzettend goed boek vond, maar het boek kwam ruim 20 jaar geleden uit! Ik weet dus niet of ik het nog steeds zo goed vindt, dus vandaar dat ik het opnieuw lees. Ik ben pas net begonnen dus ik kan er nog niet heel erg veel over zeggen. Daarvoor heb ik Sneeuwval van Tess Gerritsen gelezen, wat ik een geweldig boek vond! Erg spannend en wat kan Tess Gerritsen goed schrijven.
 
Signeren
Ik heb geen speciaal archiveersysteem in mijn kast. Nou ja, ik heb wel alle Thrillers bij elkaar, maar dat is het dan ook. Ik hou geen lijstjes bij van wat er in de kast staat, ik wist niet eens dat mensen dat deden! Als ik een boek heb gelezen lees ik het eigenlijk (bijna) nooit nog een keer. Ik zit er ook wel eens aan te denken om een e-reader te kopen, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Het is handig om mee te nemen, maar het lijkt me even wennen. Ik hoop en verwacht ook dat mensen altijd papieren boeken zullen blijven lezen. Wat moet ik anders signeren?!
 


Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Sluipweg

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gwen deelt een vreselijk geheim met haar jeugdvrienden Marcel en Patrick. Een reeks angstaanjagende gebeurtenissen doet haar beseffen dat ze nooit een normaal leven op kan bouwen als ze niet haar fouten uit het verleden onder ogen ziet. Langzaam maar zeker ontworstelt Gwen zich aan het schuldgevoel dat haar al zo lang in zijn greep houdt. Tijdens een weekend in de Ardennen komt het tot een ijzingwekkende confrontatie en moet Gwen vechten voor haar leven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • 9 super spannende crime series

 • Mooie boekenquotes

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

Zoek in artikelen