Gezond de winter door!

De dagen beginnen en eindigen donker en het wordt ook steeds kouder. Het liefst kruip je op de bank met een goed boek. De zomerse smoothies en frisse fruitsalades hebben plaats gemaakt voor warme chocomel en pepernoten. Het is echter wel belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. De oplossing? Start de dag met een glas lauwwarm water met citroensap. Fleur van Girlscene.nl zocht op waarom dit zo goed voor je is. 

Citroenwater is een goede manier om je dag te starten. Het is een van de makkelijkste en effectiefste ochtendrituelen die er bestaat! Het enige wat je hoeft te doen is half afgekoeld, gekookt water in een glas te doen samen met een halve, uitgeperste citroen. Lees hier alle voordelen van dit ‘wonderdrankje’.
 

Reinigend
In de kruidengeneeskunde staat de citroen bekend om haar reinigende werking. Citroensap bevordert de leverfunctie en het hydrateren van je lichaam, wat heel belangrijk is. Als je lichaam niet goed gedehydrateerd is, gaat het minder goed functioneren. Dit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, stress, etc. Het water met citroen werkt mee aan de hydratatie en spoelt als het ware je nieren en lever door.

Gezond
Citroenen bevatten net zoals andere citrusvruchten een lading aan vitamine C, wat onmisbaar is voor ons immuunsysteem. Vitamine C verbetert je weerstand en houdt griep en verkoudheid op afstand. Daarnaast is het goed voor je botten en tanden, die er sterker van worden. Maar kijk uit! Je tanden kunnen ook verkleuren door het zuur, dus drink je citroensap met een rietje! Ten slotte bevat citroen ook citroenzuur (duh). Dit zuur helpt je lichaam om de mineralen uit je voeding beter op te nemen. Potassium, wat ook in citroensap aanwezig is, bevordert de werking van je hersenen en zenuwsysteem, waardoor je minder last hebt van stress en vermoeidheid, en het helpt je bloeddruk op peil te houden.

Stimuleert spijsvertering en vetverbranding.
Het water-citroen mengseltje stimuleert je spijsvertering en vetverbranding, onder meer doordat de lever goed gereinigd wordt. Met dit gezonde drankje geef je je lichaam een kickstart en val je gemakkelijker af: meteen na het opstaan wordt namelijk alles in jouw lichaam geactiveerd. Ook helpt het je lichaam van binnen schoon te maken, waardoor je darmen beter hun werk kunnen doen. Het resultaat is dat je minder last hebt van een opgezette buik of een opgezwollen gevoel.

Perzikhuidje
Water met citroen is supergoed voor je huid! Het gaat ervan stralen en je ziet er fris en gezond uit. De vitamine C helpt namelijk tegen puistjes en fijne lijntjes, waardoor er van binnenuit aan een mooiere huid gewerkt wordt. Citroen wordt daarom ook vaak verwerkt in gezichtsreinigers!

Lekker!
Ten slotte is water met citroensap ook nog eens gewoon heel erg lekker. Het is fris, bevat geen calorieën, je voelt je er super energiek door en het is heel goed voor je lichaam. Mocht je het nou niet zo hebben op warm water, probeer het dan eens met koud water of met prikkelend water! Met een takje munt erbij heb je ook nog eens een supergoede en gezonde vervanger voor frisdrank en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Drink jij voortaan ook citroensap als je opstaat?

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste winterfilms

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • Young Adult top-5: november

  • Young Adult top-5: maart

  • Young adult top-5: juli

Zoek in artikelen