Fleur organiseert een vriendinnenweekend

Wat ga je doen als twee super goede vriendinnen uit Nederland  langskomen voor een weekendje Dubai? Die vraag houdt me al een week bezig. Want ik wil graag dat ze een onvergetelijke tijd krijgen. Vriendin V werkt in het onderwijs en heeft hemel en aarde bewogen om buiten de schoolvakanties twee dagen vrij te krijgen. Ik vind het bijzonder dat ze speciaal voor mij op en neer vliegen.
 
Inmiddels ken ik Dubai wel een beetje en dat maakt het aanbod aan leuke dingen er alleen maar groter op. Strand, spa, brunch, high tea, shopping mall, souk, woestijnrit, boottocht, eten bij de fontein, of toch barbecueën in de tuin? Luxeproblemen zijn het.
 
Bijna had ik een moodboard of mindmap gemaakt met de foto's van vriendinnen V&F in het midden. Maar dat gaat te ver, dat weet ik ook wel. Dus heb ik mijn vriendin M om advies gevraagd. Zij is net een reisbureau begonnen in Dubai, gespecialiseerd in luxe reizen. Toevallig krijgt zij hetzelfde weekend vriendinnen over en had ze al een Excel-bestandje gemaakt met in overzichtelijke kolommen: activiteit, kosten, reserveren nodig? Na fanatiek knippen en plakken had ik een schema klaar voor ons weekend. Op vrijdag nagels laten lakken (erg belangrijk in Dubai), zwemmen en 's avonds lekker uit eten. Zaterdag naar een beachclub en 's avonds barbecueën thuis, zondag naar de Dubai mall en 's middags uitrusten tijdens een high tea in een fancy hotel.
 
Toen ik het schema enthousiast mailde naar V&F, bleef het even stil. Ik maakte me meteen ongerust. Was het programma wel gevarieerd genoeg? Er ontbrak immers een woestijnritje. En een wild feest. Maar wat bleek: ze hadden helemaal niet gerekend op een programma. Ze dachten dat we een beetje in de tuin zouden gaan zitten kletsen en misschien een keertje naar het strand. Beachclub? Spa? High tea? Ze waren aangenaam verrast. En toen realiseerde ik me dat ik al flink ben ingeburgerd hier.
 
Zo had ik vorige week mijn eerste babyshower Dubai-style van een vriendin die bijna uitgerekend is. In Nederland heb ik twee keer een babyshower meegemaakt: allebei de keren vond het feestje bij de zwangere thuis plaats, met babycadeautjes, zelfgemaakte cakejes en een grote pot groene thee op tafel. Hartstikke gezellig. Maar in Dubai gaat het anders. Daar wordt een verassingetentje georganiseerd of, zoals op de babyshower waar ik was, een high tea in een luxe hotel. Met speciale 'it's a boy' versieringen van marsepein op de cupcakes. De ballonnen werden opgeblazen door een medewerker van het hotel. Top service. Iedereen nam super mooie cadeaus mee voor de baby en voor de zwangere vriendin.
 
De Nederlandse houding is: doe maar normaal en blaas vooral je eigen ballonnen op. De mentaliteit in Dubai is: lekker uitpakken en uitbesteden! Ik moet eerlijk toegeven: ik hou inmiddels van allebei. Soms is het heerlijk om te genieten van luxe. En soms moet je weer even op aarde landen.
 
Juist daarom is het zo goed dat er vriendinnen uit Nederland langskomen. Kan ik ze voordoen hoe je hier uit de band springt en zij kunnen mij met beide benen op de grond houden. Een leuke tijd hebben we hier toch wel. Daar is eigenlijk niet meer voor nodig dan goed gezelschap en een open mind.
 Fleur Brockhus werkt met een bevriende schrijfster aan een sprookje voor de moderne vrouw. De bijbehorende website: www.juffrouwholle.nl is een online chalet waar Juffrouw Holle (inderdaad, die uit het sprookje) de kussens opschudt met tips, recepten en allerlei inspiratie voor een fijn leven.

De urenfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?

  Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

  Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Lees alvast het eerste hoofdstuk uit De urenfabriek op Chicklit.nl:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

 • The Hunger Games komt tot leven in een pretpark!

 • OMG ik ben zwanger!

 • What to Expect When You’re Expecting (DVD)

 • Vraag het Juffrouw Holle: van scharrel naar relatie

Zoek in artikelen