De boekenkast van Michau Breet

Deze keer duikt Chicklit.nl in de boekenkast van Michau Breet (21). Zij is tweedejaars student aan de Hogeschool Rotterdam en werkt in een espressobar. Michau vindt het leuk om te lezen, maar door haar drukke leven schiet dat er helaas wel eens bij in…


Boekenclub
Ik denk dat mijn liefde voor lezen op de basisschool is ontstaan. Wij hadden daar een boekenclub. Het idee daarachter was dat je kon sparen voor boeken. Elke week namen we een gulden mee naar school die we vervolgens in een potje stopten. Als je genoeg geld in je potje had zitten, mocht je een boek kopen! Daarbij las mijn oma mij altijd The Ugly Duck voor, dat zal ik nooit vergeten! Dat boek draagt toch wel een bijzondere herinnering voor mij.
 
Ups en downs
Ik heb denk ik zo'n 80 boeken. Daar zitten ook wel wat studieboeken bij. Bijna al mijn boeken heb ik wel gelezen.. op mijn studieboeken na dan! Ik vind het altijd fijn om te lezen. Soms lees ik non-stop en dan lees ik het ene boek na het andere, maar er zijn ook fases waarin ik soms opeens twee maanden niet lees. Het ligt echt een beetje aan wat voor bui ik heb. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe druk ik het heb met werken en studeren. Ik denk dat dat voor alle studenten wel opgaat.
 
Als het maar aanspreekt…
Ik vind allerlei genres leuk. Van literaire thrillers tot chicklit. Ik lees voornamelijk de boeken die me leuk lijken of om een bepaalde reden aanspreken. Dat staat voor mij los van een bepaald genre. Waar ze ook over gaan of wie ze ook geschreven heeft.
 
Hokjesdenker
De boeken die ik in mijn kast heb staan heb ik wel gesorteerd. Ik heb geen hele grote boekenkast, maar wel een georganiseerde! Mijn kast bestaat uit vier vakken en elk vak heeft een eigen thema. Ik heb ze ingedeeld op; schoolboeken, sport, Engelse boeken en Nederlandse boeken. Mijn overige boeken liggen op andere plekken (zoals bijvoorbeeld mijn nachtkastje). Ik hou niet bij welke boeken ik in mijn kast heb staan of wat ik nog wil lezen. Mijn vriend leest een boek soms vaker als hij het goed vind. Ik doe dat niet. Ik zie er het nut niet helemaal van in; het kost uren, maar je weet toch al wat er gaat gebeuren en hoe het afloopt! Ik lees dan liever een nieuw boek dat ik nog niet ken.
 
Aanrader
Ik heb, toen ik op vakantie in Indonesië was, mijn stomste boek óóít gekocht: Summer and the City. Tja, nu ik de synopsis teruglees, lijkt het me toch eigenlijk wel weer een leuk boek. Ik kan me ook niet meer herinneren waarom ik het zo stom vond. Ik denk dat ik er gewoon geen zin meer in had. Het laatste boek dat ik gelezen heb is A Thousand Splendid Suns, de originele Engelse versie van Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini. Momenteel is mijn studie weer in volle gang, dus ik ben nog niet aan een nieuw boek begonnen, maar als iemand nog een aanrader heeft…?!
 
Papier vs. scherm
Ik heb heel bewust geen e-reader. Bij een boek hoort papier, vind ik! Toch snap ik wel dat mensen op hun iPad lezen. Je kan er honderden boeken op zetten en het weegt niets. In de trein of op vakantie is dat natuurlijk een stuk praktischer. Toch lees ik nog lekker van papier. Ik vrees wel dat er steeds minder papieren boeken zullen verschijnen of dat ze wellicht zelfs kunnen verdwijnen. Kinderen raken steeds meer gewend aan digitalisering. Het zal nog wel even duren voor boeken daadwerkelijk verdwijnen, maar papier wordt ingewisseld voor schermen. Er zijn zelfs al apps voor de Bijbel en de Koran!
 


Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen