5x de beste Oud & Nieuw óóit!

What to do on New Year’s Eve? Dat is de vraag die elk jaar weer bij velen speelt. Avondje thuis met vrienden of familie of toch maar stappen of uit eten? Chicklit.nl zocht 5 toplocaties om Oud en Nieuw te vieren. Leuk om naartoe te gaan, om over te dromen of om voor te sparen voor 2014. 

New York 
De ultiéme plek om Oud en Nieuw te vieren is natuurlijk New York. Aftellen op Times Square staat bij velen met stip op nummer 1. Naast deze geweldige ervaring is er echter ook nog een andere optie die wat minder bekend is; een boottocht. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar dat is het zeker niet! Het betreft namelijk een drie uur durende cruise door de havens van New York. Deze vaart is voorzien van muziek, hapjes, drankjes en natuurlijk champagne en vuurwerk om middernacht! Geniet dus van het schitterende nachtelijke aanzicht van de skyline van Manhattan, aanschouw het Vrijheidsbeeld zoals je het nog nooit gezien hebt. Boek wel op tijd, want op dit exclusieve feestje is er slechts plaats voor 350 gasten. Aan het einde van de avond krijg je nog een souvenir mee om je aan deze onvergetelijke nacht te herinneren. 

Bron: Shutterstock

De Efteling 
Zoek je het iets dichter bij huis? En wil jij een magische Oud en Nieuw beleven? Vanaf 19.00 uur opent de Efteling haar deuren voor een betoverende oudejaarsavond. Er vinden sfeervolle live optredens plaats op meerdere podia, zowel binnen in het IJspaleis als buiten op de verschillende pleinen. Onder andere DJ Fee, Alma Nieto, Cookies & Cream en Jelle Amersfoort zullen je een onvergetelijke avond bezorgen. Het feeëriek verlichte Sprookjesbos en alle attracties blijven open tot middernacht, en Aquanura kun je maar liefst vijf keer in het donker beleven! Ook het Efteling-gospelkwartet ‘De Lichtpuntjes’ zal die avond hun single ‘Fairytales all around you’ ten gehore brengen. Om twaalf uur zal er uiteraard een spetterende vuurwerkshow losbarsten. Ook zullen er hapjes en bubbels zijn om het nieuwe jaar in te luiden. Tot 01.00 uur zijn de verscheidene horecagelegenheden open. Het is ook mogelijk om een diner-arrangement te boeken. 

Londen 
In Londen zijn ze gék op kerst. Eind november baadt de stad al in lichtjes en gezellige versieringen voor Kerstmis en Oud en Nieuw. Langs de Thames is er een grote vuurwerkshow en op Nieuwjaarsdag is er een immense parade dwars door heel Londen. De parade bestaat uit dansers, acrobaten en muzikanten. Als dat geen goed begin van het nieuwe jaar is… De vuurwerkshow vanaf The London Eye is een enorm spektakel. Vanaf de Westminster Bridge en vanaf de noordzijde van de Thames heb je het beste uitzicht. Zorg wel dat je er op tijd bij bent, want je bent niet de enige die deze show wil bewonderen! Leuk extraatje is dat de metro’s met Oud en Nieuw gratis toegankelijk zijn! 

Bron: Shutterstock

Samoa 
Samoa, waar? Samoa is een eilandengroep ten oosten van Australië. Dit lijkt wellicht een vreemde eend in de bijt, maar toch is het erg leuk Oud en Nieuw vieren daar… Samoa light namelijk aan de datumgrens in de Stille Oceaan . Ze hebben dus besloten om op 29 december 2011 over te stappen van de Oostelijke naar de Westelijke kan van de datumgrens. Het naburige Amerikaanse Samoa houdt echter de oude datum aan, wat erg voordelig is. Op die manier kan je dus twee dagen achter elkaar Oud en Nieuw vieren! Een ticket is niet goedkoop, maar je krijgt er wel twee feestjes voor terug. Dat is pas waar voor je geld! Niet alleen Oud en Nieuw, maar ook Kerst, je verjaardag of je bruiloft; alles kan je dubbel vieren op dezelfde datum! 

Rotterdam 
Zoek je toch iets ‘simpelers’? Dan is Rotterdam dé optie om toch een bijzondere avond van Oud en Nieuw te maken. Rond 23.00 uur stroomt de hele Boompjeskade weer vol voor het mooiste Nationale vuurwerk van Nederland. Het vuurwerk wordt  - inmiddels traditiegetrouw - afgestoken vanaf de Erasmusbrug. Is Rotterdam toch een beetje uit de route of vind je het te koud om de hele avond buiten te staan? Geen zorgen! De show is ook vanaf vijf voor twaalf live te zien bij RTL 5 en RTL 8.

Waar vier jij Oud en Nieuw?

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

  • Recensie: Honderd uur nacht

  • Oud & Nieuw-drankjes!

  • Shoptip: Valentijnscadeautjes onder de 10 euro

  • 100% Julia

Zoek in artikelen