Achter de schermen bij Chicklit.nl: december

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

We begonnen de maand december goed met de prijsuitreiking van onze eigen schrijfwedstrijd: de MijnChicklit.nl Schrijfwestrijd. De afgelopen maanden kregen schrijvers-in-spé de kans hun manuscript in te sturen voor de Mijnchicklit.nl schrijfwedstrijd. Uit alle inzendingen stelde Chicklit.nl een shortlist samen van de vijf beste kandidaten. Op 1 december 2013 werd in de charmante boekwinkel Books & Bubbles te Amsterdam bekend gemaakt wie van de shortlistkandidaten met de hoofdprijs naar huis zou gaan. And the winner is... Anouk Hoefmans met Control Alt Liefde! Haar leuke boek zal over een paar maanden geredigeerd en wel beschikbaar zijn. Stay tuned...In deze feestmaand was het rustig wat betreft boeklanceringen, interviews en persvoorstellingen. Stagiaire Simone woonde in december alleen de persvoorstelling van de nieuwe komedie Delivery Man bij, die komende donderdag (9-1) in de Nederlandse bioscopen verschijnt. Leuke film of niet? Hou onze site in de gaten voor Simone's recensie.25 en 26 december was het weer kerst en natuurlijk maakten we ook dit jaar weer een swingende kerstgroet voor jullie. Nog niet gezien? Bekijk hem hier:De week voor kerst hebben we op de redactie van Chicklit.nl keihard vooruit gewerkt (onder het genot van heerlijk foute kerst cd's en kerstkoekjes), zodat we met kerst allemaal lekker een weekje vrij konden zijn. Wat we gedaan hebben in deze 'vrije' week? Tijd doorgebracht met familie en vrienden en vooral... veel gegeten! Natuurlijk hadden we ook dit jaar weer allemaal ons huis gezellig in kerstsfeer gebracht. Hoewel hoofdredactrice Jacky op het punt staat om haar leven in dozen te doen en te verhuizen naar haar droomhuis, stond deze kerst toch de boom op. Zo beleefde zij de feestdagen toch nog een beetje sfeervol. Melissa was haar jaarlijkse 'standaard' versiering zat en speurde Pinterest af voor wat meer creatieve oplossingen. Zie hier - een deel - van het eindresultaat.

 

De kerstvakantie is de uitgelezen periode om je eens lekker op je steeds hoger wordende stapel ongelezen boeken te storten. Als het buiten koud is of zeikt van de regen, kruip jij lekker met een kop dampende thee en je boeken op de bank. Toch? Om deze reden organiseerde Chicklit.nl deze vakantie haar allereerste Leesmarathon: de Holiday-Leesmarathon. Heb jij meegedaan?
 


Op 28 december mocht hoofdredactrice Melissa 30 verjaardagskaarsjes uitblazen. Om haar big 3-oh te vieren had ze zelf een feestje georganiseerd met als thema Mascerade. Wat ze echter niet wist is dat dit feestje achter haar rug om gecancelled was en dat er door manlief, zus en vriendinnen een surprise party georganiseerd was twee weken voor deze datum. En of dit een een surprise was! En toen was het alweer tijd voor Oud & Nieuw. Wat is het jaar voorbij gevlogen zeg! Na nog snel even terugblikken op 2013 en een paar goede voornemens neerkrabbelen voor 2014, is het tijd om feestend het jaar 2013 achter ons te laten.Hoofdredactrice Jacky deed dt gezellig bij vrienden thuis mét zalige zelfgemaakte cinnamon rolls. (Ken je ze nog? Bekijk de videorecensie van Jacky nog eens terug). Hoofdredactrice Melissa had dit jaar een themafeestje en hees zichzelf in een roaring twenties outfit om met een Big Bang het nieuwe jaar in te luiden. Wat hebben jullie gedaan met Oud & Nieuw?Nu staan we aan het begin van een nieuw jaar en is het weer tijd om een boek te bekronen met de titel Chicklit.nl Boek van het Jaar 2013. Welk boek dit wordt? Dat bepaal jij! Stem nu op jouw favoriet!
 

Benieuwd naar wat januari voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

Zoek in artikelen