De boekenkast van Maren Stoffels

Auteur Maren Stoffels (25) is een echte bookaholic. Al vanaf jongs af aan komt zij graag in boekenwinkels en leest alles binnen handbereik. Het is dan ook eigenlijk geen verrassing dat zij zelf boeken is gaan schrijven. Ze heeft een volle boekenkast waarvoor ze stiekem toch wel wat strenge regels handhaaft.

Het nieuwe boek van Maren Stoffels, Stapelverliefd, verscheen in November. Het leek Chicklit.nl dus een goed moment om eens een kijkje te nemen in de boekenkast van Maren, want wij waren erg nieuwsgierig…


Seizoensboeken
Mijn ouders namen mij vroeger altijd mee naar de kinderboekenwinkel in Amsterdam. Ik kom daar al mijn hele leven en daar mocht ik 4 keer per jaar een nieuw boek uitkiezen. Een ‘seizoensboek’ noemden mijn ouders dat. Mijn ouders en broer lazen me veel voor, maar later leerde ik natuurlijk zelf lezen. Ik vond de boekhandel op de Rozengracht een magische plek, een nieuw boek uitkiezen was altijd een feestje. Nu kom ik daar nog steeds en zij verkopen nu MIJN boeken, gaaf he? Het liefste lees ik trouwens Young Adult boeken, bij voorkeur op het randje van Fantasy. Ik ben nu bezig in The Bone Season, dat is een perfect voorbeeld van de boeken die ik graag lees. Kevin Brooks (schrijver van o.a. iBoy) is één van mijn favoriete schrijvers. Maar als deel 2 van The Bone Season uitkomt, sta ik ook meteen in de boekhandel!

Collectie
Ik weet eigenlijk niet precies hoeveel boeken ik in mijn collectie heb, maar ik denk een stuk of 300. Mijn collectie blijft maar groeien. Elke maand koop ik weer nieuwe boeken. Ik kom nog steeds graag in boekhandels en ik kan daar eigenlijk nooit zonder boeken weggaan. Ik heb een afspraak met mezelf gemaakt dat ik pas nieuwe boeken mag kopen als ik de oude uitheb. Toch houd ik me daar niet altijd aan en koop ik tussendoor ook weer nieuwe boeken.

Boekenkast ‘regels’
Ik houd geen lijstjes bij van de boeken die in mijn kast staan, maar als iemand een boek van me leent schrijf ik het wel op. Ik moet er niet aan denken om een boek kwijt te raken! Mijn boeken moeten recht staan! Ik kan er niet tegen als het ene boek verder naar achteren staat dan de ander. Bovendien leen ik gesigneerde boeken nooit uit. Achtste-groepers huilen niet, een van mijn favorieten, is gesigneerd door schrijver Jacques Vriens. Hij schreef erin vlak voordat mijn eerste boek uitkwam en noemde mij een collega! Ik was zo trots en sindsdien verlaat dat boek mijn boekenkast dus niet meer. Van mijn eigen boeken staat er van elke titel één exemplaar in de kast, van de eerste druk. Daar mag ook niemand aankomen. Als ik het zo bekijk ben ik best wel streng als het om mijn boeken gaat, haha! Ik sorteer mijn boeken in de kast op kleur en grootte. Als er eentje mist, zie ik het meteen. Vrienden lachen er vaak om, maar ik vind het gaaf staan. Ik heb een kast waar alle YA-boeken instaan. Dat is mijn favoriet. Ook ben ik trots op de Harry Potter boeken, die in het Engels én in het Nederlands naast elkaar staan. Eigenlijk heb ik drie boekenkasten, maar mijn grote trots is de zwevende boekenkast in de muur. Je kan er aan twee kanten boeken inzetten en je kan erdoorheen kijken. Gaaf hè?


Bookaholic
Ik ben zeker een echte boekenwurm, maar op vakantie lees ik tien keer meer omdat ik dan - natuurlijk - meer tijd heb. Wel probeer ik thuis ook veel te lezen, maar dat gaat natuurlijk wat minder makkelijk. Thuis heb ik een heerlijke rode (lees)stoel, waar ik graag met een boek zit. Mijn vriendin zit daar ook als ik haar mijn eigen boeken voorlees. Zij is altijd de eerste die mijn verhalen te horen krijgt, nog vóór de uitgeverij! Lezen op het strand vind ik trouwens vreselijk. Liggend op je handdoek met een boek, hoe doen mensen dat? Het laatste boek dat ik gelezen heb is De test. Dat is ook een YA-boek trouwens! Een heel spannend boek, wat vast en zeker ook verfilmd gaat worden. Momenteel ligt dus The Bone Season (Het bottenseizoen) op mijn nachtkastje. Ik vind het een geweldig boek en kan niet wachten om verder te lezen, maar ik vind het ook erg als hij zo snel uit is. Daarom lees ik heel langzaam. Ik doe er nu al 2 maanden over!

Tegenvaller
Wat mijn slechtste aankoop qua boeken ooit is? Hmm, moeilijke vraag! Soms heb ik maanden waarin ik alleen maar slechte boeken lees en daar word ik erg chagrijnig van. Ze gaan meteen daarna ook de deur uit, want die mogen echt niet in de kast! Het laatste boek wat ik erg vond tegenvallen was Ik ben de sterkste, van Christian Frascella. Veel mensen raadden het aan, maar ik vond het vreselijk. Veel te grof taalgebruik en ik weet nog dat ik dat erg onnodig vond.

Herinnering
De boeken van Harry Potter herinneren mij altijd aan vakanties, want die nam ik altijd mee op reis. Dikke boeken zijn handig voor op vakantie! Verder heb ik aan elk boek wel herinneringen. Ze werken voor mij hetzelfde als foto’s. Vandaar dat ik ze meerdere malen heb gelezen. Dat doe ik trouwens wel vaker, De zwarte rugzak heb ik denk ik wel 15 keer gelezen!

E-reader…
Ik heb geen e-reader. Ik vind dat boeken moeten zijn zoals ze bedoeld zijn: van papier. De geur van een nieuw boek haalt het toch niet bij een digitaal boek?! Op vakantie kan het handig zijn, maar ik sjouw liever met een volle koffer dan dat ik een E-reader koop. Ik hoop niet dat papieren boeken ooit zullen verdwijnen. Stel je voor dat dat apparaat crasht! Ben je dan al je boeken kwijt? Mocht het ooit zover komen dat papieren boeken helemaal dreigen te verdwijnen, dan ga ik actie voeren. Zeker weten!
 


Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Stapelverliefd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Liv wil zangeres worden, maar dat mag niet van haar vader. Als hij kwaad is, slaat hij haar. Ze kan haar droom dus beter verborgen houden. Maar als Liv voor school moet samenwerken met klasgenoot Emil, merkt ze dat het ook anders kan. Emil speelt gitaar en zijn vader staat zingend in de keuken. Als Emil naar haar vader vraagt, verzint Liv leugen na leugen om haar geheim te verbergen.

  Emil daagt Liv uit om samen op te treden op het schoolfeest en ze groeien steeds verder naar elkaar toe. Liv weet het zeker: ze is stapelverliefd! Maar de gemene Sacha heeft haar zinnen ook op Emil gezet…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Dit belangrijke personage is niet te zien in tv serie Willow

 • Film & Serie Top 6: december 2022

 • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

 • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

 • Young adult top 6: december 2022

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Zoek in artikelen