De boekenkast van Mel Wallis de Vries

Neem met ons een kijkje in de boekenkast van auteur Mel Wallis de Vries (40) Mel heeft boeken geschreven zoals Wreed, Vals en Kil. Chicklit.nl is fan van de boeken van Mel Wallis de Vries, maar van welke boeken is zij zelf eigenlijk fan? Dit en meer vroegen wij haar en wat bleek, Mel heeft een boekenkast waar wij allemaal van dromen!

Een boekenkast van 5 meter hoog en 5 meter breed, wow! Onze literatuurliefhebbende hartjes gingen even wat harder kloppen bij het zien van deze boekenkast der boekenkasten! Chicklit.nl was natuurlijk erg benieuwd waarmee deze kast gevuld is en waar Mel’s liefde voor lezen mee is begonnen.
 


Liefde voor literatuur
Ik weet eigenlijk niet zo goed waar mijn passie voor lezen ontstaan is, lastig! Ik denk eigenlijk dat ik ermee geboren ben. Op heel veel van mijn jeugdfoto’s sta ik namelijk met een boek. Ook daarna vond ik het altijd leuk om te lezen en later dus ook om zelf verhalen te schrijven. Ik ben een echte boekenwurm, maar ik heb op het moment wel minder tijd om te lezen. Er kruipen, lopen en rennen namelijk 3 mini-boekenwurmpjes rond: Pien, Teun en Roos.

Heel, heel, heel veel boeken
In 2010 ben ik met mijn gezin naar een oude fabriek verhuisd. Midden in dit huis staat die gigantische boekenkast, als een soort kloppend hart. De kast is 5 meter hoog en 5 meter breed. Dat betekent heel, heel, heel veel ruimte voor boeken! In ons oude huis hadden we een Ikea boekenkast. Je voelt ‘m al aankomen: we konden nog niet eens 1 plank in onze nieuwe boekenkast vullen na de verhuizing. En een (bijna) lege boekenkast ziet er heel ongezellig uit. Dus toen hebben we een housewarming gehouden met de vraag of iedereen een boek als cadeautje wilde meenemen. Nieuw, oud, gebruikt, het maakte niet uit. Dus nu hebben we boeken in onze kast staan met titels als Aerobic Dansen met Doris D. en Hoe praat je met Paarden. Ik denk dat er nu ongeveer 1500 boeken in staan. Ik schat dat ik 30% van de boeken uit onze kast heb gelezen.

Spannend!
Welk genre ik zelf het liefste lees? Het is bijna een saai antwoord, maar ik ben dus echt dol op spannende boeken! Ik lees, schrijf en droom (over) spannende boeken. Deze obsessie is al begonnen in mijn jeugd. Mijn moeder las altijd thrillers en die pikte ik dan uit haar kast. Verder ben ik zelf behoorlijk angstig aangelegd, dus ik denk weleens dat het lezen en schrijven van spannende boeken een soort therapie voor me is. Die angsten zijn trouwens wel een goede inspiratiebron voor mijn eigen boeken!

Keukenprinses
Het laatste boek dat ik gelezen heb is een kookboek van Ottolenghi. Ik heb het gekregen met Sinterklaas. Een leuk grapje van de gever, want ik kan namelijk niet zo goed koken. Binnenkort mogen jullie aubergine met granaatappelpitjes bij me komen eten (met gevaar voor eigen leven…). Omdat wij zo’n grote boekenkast hebben is het altijd weer spannend wat ik aantref als ik een boek wil gaan lezen. Momenteel ben ik bezig in De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Verder ben ik fan van De hongerspelen, als daar ooit een vierde deel van uit zou komen dan sta ik als eerste in de rij! Mijn slechtste aankopen ooit zijn waarschijnlijk al mijn dieetboeken haha!

Georganiseerde chaos
Toen we net waren verhuisd, waren alle boeken netjes op auteur gesorteerd. Dat heeft hooguit een week geduurd. Daarna hebben mijn kinderen de kast opnieuw ingedeeld. Roos (1,5 jaar) trekt elke ochtend alle boeken van de onderste drie planken. Pien en Teun verstoppen speelgoed, knutselwerkjes en briefjes tussen de boeken. De beste omschrijving van onze boekenkast is: een gezellige troep. Ik hou verder ook geen lijstjes bij van wat er allemaal in mijn kast staat. Alle boeken van Stephen King, John Grisham, Robin Cook, Robert Ludlum etc. doen me denken aan mijn jeugd. Deze boeken lazen mijn broertje, moeder en ik altijd op vakantie. Dan vochten we echt wie als eerste een boek mocht lezen. Omdat ik het liefst Thrillers lees, lees ik boeken (bijna) nooit een tweede keer. Het spannende deel is juist de ontknoping dus als je het plot kent is de spanning weg.

Sentiment
Ik denk dat het onvermijdelijk is dat het papieren boek terrein gaat verliezen. Het zal zeker blijven bestaan, maar e-books zullen een steeds grotere plek gaan innemen in ons leven. Hoe jammer ik dat zelf ook vind. Technologie haalt (bijna) altijd het sentiment in. Ik zou het leuk vinden als mijn kleinkinderen later nog een paar vergeelde boeken van mij in hun (elektronische) boekenkast hebben staan. Ik ruik altijd eerst aan een boek voordat ik het ga lezen… Nieuwe boeken ruiken altijd zo lekker naar vers gedrukt papier. Eigenlijk best een vreemde eigenschap als ik het zo vertel, maar dat is toch de charme van een papieren boek. Zelf heb ik nog geen e-reader, maar ik sta op het punt om er eentje te kopen. Het lijkt me toch wel handig voor op vakantie: dan hoef ik niet zo’n zware koffer met boeken mee te zeulen.

 

 

Politie niet betreden - Wreed

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wreed is de nieuwe bestseller van Mel Wallis de Vries, de koningin van de Nederlandse jeugdthriller. Dit boek lees je op het puntje van je stoel!
  Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen?

  Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt.

  Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Komt ze hier ooit levend uit?

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Wil jij op de cover staan van het nieuwe boek van Mel Wallis de Vries? Doe mee aan de covermodelwedstrijd!
  - Bekijk hier de trailer van Wreed:
   

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Recensie: Pijn - Mel Wallis de Vries

 • Vlucht - Mel Wallis de Vries

 • De beste YA trilogieën

 • Recensie: Kil

Zoek in artikelen