Elsbeth kookt: Trucjes met eten

Van die dingen die je even moet weten, zodat koken en eten een stuk gemakkelijker wordt. Lifehacks, noemen ze dat in het Engels. Ik noem het gewoon trucjes.
 
Blazen in een ei
Afgelopen weekend deed ik met vrienden een indoorpicknick. Een van mijn vrienden bleek een geweldig trucje met een ei te kunnen. Hij blies de schaal van een gekookt ei er in één keer af! Het was spectaculair. Ik heb deze briljante truc gefilmd, maar aangezien hij al ‘niet op Facebook!’ riep, denk ik dat hij het niet zal waarderen als ik het op Chicklit.nl zet. Gelukkig zijn er anderen die dit op YouTube hebben gezet. Waar het op neerkomt: pel een stukje van de boven- en onderkant van het ei en blaas. Zie hier een voorbeeld:


 
Ei in een zakje
Omdat het bijna Pasen is, nog een ei-truc! Een ei pocheren is echt superlastig. Je moet een draaikolk in het water maken, daar je ei in openen en dan zorgen dat het er nog een beetje normaal uit komt te zien. De truc: doe de ei in een plastic zakje en het kan niet meer mislukken. Je ziet hier hoe het moet. 

 
Dood bier
Deze truc leerde ik jaren geleden van mijn neef. Ik drink geen bier, maar blijkbaar is het belangrijk dat er schuim op blijft zitten. Is je bier dood, dompel er dan een paar keer een servetje in, alsof het een theezakje is, en voilà: het schuim is terug. Ik kon dit nergens op internet vinden, maar het is echt zo, probeer maar!
 
Granaatappel-slaan
Een granaatappel is superlekker, maar die pitjes eruit krijgen is echt lastig. Ik doe het altijd zo: ik snijd de granaatappel doormidden, neem een helft met de vruchtkant naar beneden in mijn hand en sla met een pollepel op de achterkant. De pitjes vallen zo in je hand!

 
Tic Tac
Als laatste de meest spectaculaire truc. Ga er maar even goed voor zitten. Stel, je hebt zin in een lekkere frisse Tic Tac en je haalt het doosje uit je tas. Je schudt…je schudt… en er komt niets uit. Je schudt nog een keer en er vallen er tien op de grond. Je doet het verkeerd. Je moet het doosje omgekeerd houden, want de andere kant van het openingsklepje is ervoor gemaakt om je netjes één Tic Tac te geven. OMG! Check dit filmpje:

 
Ken jij nog leuke trucjes?

Nieuwste artikelen

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

  • Het Sanatorium - Sarah Pearse

  • Recensie: A Boy Called Christmas 

Gerelateerde artikelen

  • Stiletto’s in de keuken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Let's go blond!

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Oud & Nieuw-drankjes!

Zoek in artikelen