Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

En toen was de maand maart alweer voorbij. Wat gaat de tijd toch hard! Maar we zijn wel bofkonten, want we hebben afgelopen maand van een hoop mooie lentedagen kunnen genieten. Heerlijk met een boek in de zon! En er zijn in maart een hoop leuke boeken verschenen. Kijk hier welke.


Maar we hebben helaas niet alleen maar in de zon kunnen zitten, er moest natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. We hadden deze maand een hoop afspraken buiten de deur, maar dat wij een ster zijn in mobiel werken en multitasken bewijst hoofdredactrice Jacky maar weer. Zij nam het gezegde road work wel heel letterlijk door zelfs in een oude eend onderweg naar een afspraak in Amersfoort gewoon door te werken. Persoonlijke hotspot aan en aan de arbeid! En ook de Starbucks werd omgedoopt tot nieuwe werkplek. 


Daarnaast hebben we ook weer wat films mogen bekijken en beoordelen. Deze maand ging het om Divergent, de verfilming van het boek Inwijding van Veronica Roth, het waargebeurde Lucia de B. en The Book Thief, de verfilming van De boekendief van Markus Zusak. 


De Leesclub met het boek Bootcamp - Strak pakje is inmiddels in volle gang. Ben je het boek ook aan het lezen? Dan kun je gezellig meekletsen op het Leesclub Forum. Wil je een keertje meedoen aan een editie van onze Leesclub? Geef je dan nu op voor de Leesclub met Zus van Lisa Kleypas en wie weet ben jij een van de gelukkige VIP-readers!


De maand maart was ook de maand van een grote verandering. Zo nam hoofdredactrice Jacky afscheid van haar appartement in Pernis waar ze 7 jaren met veel plezier gewoond heeft en namen we dus ook afscheid van ons oude 'kantoor'. Het was tijd voor iets nieuws, voor een 'echt' huis, en Jacky heeft inmiddels de sleutels van haar nieuwe paleis, waar ze inmiddels hard bezig is met klussen.


We hebben er een nieuwe columnrubriek bij: Juffrouw Holle! Elke maand leggen schrijfsters en vriendinnen Fleur en Karima een probleem voor aan goeroe Juffrouw Holle, rockchick turned biologisch boerin, die altijd raad weet. Probleem 1: Ik moet netwerken op een hippe mensenborrel en ben eigenlijk best wel verlegen. Lees hier Juffrouw Holle's advies.


In haar laatste column gaf hoofdredactrice Melissa aan dat het 'Bodieboosten' niet helemaal lekker ging. Inmiddels heeft ze de draad weer opgepakt en is ze fanatieker dan ooit, dankzij de meiden van #Fitgirlcode. Naast gezond eten is ze veel vaker (en harder) gaan sporten en gaat het gelukkig weer iets beter met haar knie zodat ze het hardlopen weer stapje voor stapje (letterlijk) kan opvoeren. De feestdagenkilo's (and more!) zijn er eindelijk af en ze zit gelukkig weer in een positieve vibe. Als het zo door blijft gaan en ze eindelijk die magische grens van -10 kg heeft overschreden, dan zal ze komende maand nog een keertje haar voortgang met jullie delen in een nieuwe column. 
 
Benieuwd naar wat april voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

  • Terschelling - Linda van Rijn

  • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • De 40 beste complete Young Adult series 

Zoek in artikelen