Elsbeth kookt: Summer dish, tropische rijstsalade

De zomer is hét saladeseizoen, maar je hebt natuurlijk geen zin om iedere dag blaadjes sla te happen. De tropische rijstsalade van Elsbeth Witt is supermakkelijk en vullend. Graag deelt ze met jou het recept.

Dit is echt zo’n gerecht dat ontstond met dingen die ik nog in huis had. Het was een warme dag en ik had echt geen zin in weer een groene salade, hoe lekker ik dat ook vind. Soms heb je op een warme dag toch zin in iets warms. Ik had nog rijst, mango en een hele hoop verse kruiden. Ik kocht er wat ingrediënten bij en toen had ik opeens een heerlijke kleurige rijstsalade.

Je kunt de salade warm eten, maar lauw of zelfs koud is het ook lekker. En je kunt het natuurlijk aan je eigen smaak aanpassen en er doorheen doen wat jij wilt. Gerookte kip of gemarineerde tofu kan hier ook goed bij. De hoeveelheden zijn allemaal op de gok. Houd zo’n 75 gram rijst en een halve mango per persoon aan. Voor de rest kun je gewoon kijken wat jij genoeg vindt. Improkoken, past helemaal bij de zomer!



Wat zit er in de salade?
 Rijst (ik gebruikte witte rijst, maar zilvervliesrijst kan natuurlijk ook)
 Mango
 Feta
 Komkommer
 Tomaat
 Olijven (groen, zwart, wat jij wilt)
 Verse peterselie, basilicum en munt
 Cashewnoten
 Honing

Hoe maak je de salade?
Kook de rijst. Hak de mango, feta, komkommer, tomaat en verse kruiden in stukjes en vermeng met de rijst. Doe de olijven erbij. Rooster de cashewnoten kort in een droge pan en roer er op het laatst een beetje honing door (pas op, heet!). Strooi de cashewnoten over de salade. Je kunt de salade op smaak brengen met zwarte peper en een beetje olijfolie en balsamico, maar veel dressing en kruiden heeft het niet meer nodig.

Lekker met een koud glas rosé. Eet smakelijk!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recensie: 21 Zomers

  • Let’s go blond!

  • Mix & match je eigen stijlvolle Bandajanas slippers

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen