De leukste boeken voor op je Sinterklaas verlanglijstje, onder een tientje!

O jee! Hebben jullie thuis lootjes getrokken voor Sinterklaas en heb jij nog geen idee wat je moet vragen? Of moet je toevallig een cadeautje kopen voor je zusje, moeder, vriendin, tante of nichtje die zo van lezen houdt? Wij hebben voor jullie een selectie gemaakt van leuke boeken die maximaal € 10,00 kosten.

 
1. Voor jou - JoJo Moyes (€ 10,00)
Ik zou zelf iedereen het boek Voor jou van Jojo Moyes aanraden. Dit was het eerste boek dat ik las van deze schrijfster, daarna las ik al snel een tweede en ik ben zeker van plan om snel meer van haar te lezen. Jojo Moyes beschrijft een heftig onderwerp in dit boek: euthanasie. Louisa gaat aan het werk als de verzorger van Will, die door een ongeluk in een rolstoel is beland. Hij ziet maar één uitweg. De tegenpolen tussen Louisa en Will botsen ontzettend, maar Louisa is vastbesloten om hem op andere gedachten te brengen. Jojo Moyes heeft een erg fijne schrijfstijl en ik heb op het einde een traantje weg moeten pinken door dit ontroerende verhaal.
 
 
 
Heb jij Het Rosie Project van Graeme Simsion nog niet gelezen? Dit boek gaat over de autistische Don die op zoek is naar de perfecte vrouw. Dit doet hij met behulp van een vragenlijst van zestien pagina’s. Dan ontmoet hij Rosie, die op zoek is naar haar biologische vader. Rosie is niet de perfecte vrouw, maar Don wil haar wel helpen met haar zoektocht. Dit boek is echt een aanrader waarbij je vaak zal moeten lachen. De filmrechten van dit boek zijn inmiddels verkocht aan Sony Pictures en er is een grote kans dat je na het lezen van dit boek ook het vervolg wil lezen: Het Rosie Effect.
 
 
Wat als je zelfs je vrienden niet meer kunt vertrouwen? Kim Romeijn wordt bijna dertig en ze wil dit met haar vrienden groots gaan vieren tijdens een rondreis door Noorwegen. De reis is ook een test voor haar knipperlichtrelatie met Brian. Ze wil hem daar ten huwelijk vragen. Maar haar broer Eric twijfelt aan Brians intenties. De vijf mensen die Kim mee heeft gevraagd zijn totaal verschillend en onderling ontstaan er al snel spanningen. Wanneer ze onderweg door een ander reisgezelschap worden ingehaald voelen ze ook de vijandigheid tussen beide gidsen. Als Kim en Brian de ochtend na haar verjaardag door Eric gewekt worden, eindigt hun onbezorgde leven. Niet iedereen heeft de nacht overleefd… Wie kan Kim nu nog vertrouwen?
 
 
Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.
 
 
 
 
Boy 7 - Mirjam Mous5. Boy 7 - Mirjam Mous (€ 10,00)
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.
 
 
Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. 
 
 
 
Welk boek zou jij graag op pakjesavond willen krijgen?
 
 

 

Nieuwste artikelen

  • De beste Young Adult liefdes

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

  • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

  • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen