Taarten bakken in stijl

Een taart bakken is niet mijn allersterkste punt. Dus toen ik Chicklit.nl beloofde een taart te bakken uit het taartenboek 'Taarten in Stijl', kreeg ik bij voorbaat al een beetje buikpijn. Maar ze zagen er zo mooi uit: dat wilde ik ook kunnen. Zeg nou zelf: een taart met tulpen als decoratie: wie wil dat nou niet!?
 
De eerste mislukte. En wel zo ongelooflijk, dat ik er niet een foto van durfde te maken. Ik moest het dus opnieuw proberen. Mijn man zag me ploeteren en bood aan me te helpen. In ons geval leidt dat meestal tot een Proever en een Doener. Drie maal raden wie ik dan ben. 
 
De beste rolverdeling
We moesten opnieuw een boodschappenkar vol aan producten in huis halen. Opeens wist ik weer waarom taarten zo enorm duur zijn: er gaan zoveel producten in, dat zijn geen grappen voor je portemonnee. Maar ik moest en zou bakken: voor Chicklit. We gingen naar drie winkels en kochten onder andere yoghurt en kleurpoeder. De taart beloofde heel wat te worden.
 
 
We gingen aan de slag. Binnen de kortste keren werd ik de keuken uitgebonjourd en mocht ik toekijken. En af en toe wat aangeven. De beste rolverdeling in ons geval: hij heeft 17 jaar ervaring in de keuken, ik kom niet veel verder dan een boterkoek en een mislukte taart.
 
Na uren (!) in de keuken, was de taart klaar. Het was dan wel niet de taart met tulpen op de bovenkant (je kan het namelijk ook overdrijven, aldus mijn man), maar een heuse taart met decoratie én kleur van binnen en buiten. 
 
 
Verrukkelijk
Uiteindelijk draait het natuurlijk niet om de tulpen, maar om hoe de taart smaakt: en die was fantastisch. De bodem was niet te droog en ondanks de witte chocolade ganache als vulling en monchou-suiker-creme, was het absoluut niet te zoet. Het was precies goed. Beter gezegd: hij was verrukkelijk. 
 
Eindconclusie: ik zie mezelf best nog eens een taart bakken. Maar voor een taart zo mooi gestyled als die van 'Taarten in stijl' zal ik een bakkersopleiding moeten doen. Dat is namelijk hogere wiskunde.
 

Nieuwste artikelen

  • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

  • De grote race - Ruby Coene 

  • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

  • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

  • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

  • Stiletto’s in de keuken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

  • Hartige cupcakes

Zoek in artikelen