Make-upworkshop van Xelly Cabau van Kasbergen

Zus Yolanthe kennen we allemaal vast wel, maar Xelly Cabau van Kasbergen is voor sommige mensen misschien minder bekend. Hoewel ze het al aardig gemaakt heeft in de visagiewereld, had ik in ieder geval nog nooit van haar gehoord. Dat wil zeggen, tot afgelopen woensdag, want toen mocht ik naar een make-upworkshop ter ere van haar eerste boek Make-up! Voor chicklit.nl schreef ik natuurlijk een verslagje.
 
 
In de ruimte waarin de workshop werd gehouden, stond een grote lange tafel met op elke plek een boek, een make-upspiegel en een bakje met make-up. Dat zag er in ieder geval al superleuk uit! Eerst stelde een enthousiaste Xelly zich voor en vertelde ze iets over hoe ze visagiste was geworden; van het moment dat ze ontdekte dat ze haar sproetjes weg kon toveren tot waar ze nu staat. Ze reist de hele wereld over en doet natuurlijk de make-up van haar zus Yolanthe, maar ook van onder andere Nicolette van Dam, Do en Sylvie Meis. En met haar boek hoopt ze vele andere vrouwen te inspireren. ‘Vrouwen moeten elkaar helpen,’ vindt ze. ‘Dus ik ben niet alleen uitgegaan van de mensen om mij heen, maar ook van de alledaagse vrouwen.’ In Make-up staan niet alleen make-uptips, maar ook veel dingen over bijvoorbeeld huidverzorging.
 
Daarna wees ze aan welke tutorials uit haar boek we na konden doen, terwijl zij rondliep om tips te geven. Ze liet zelf dus niet echt iets zien, maar gelukkig staat haar boek vol handige stap-voor-stap dingen. Vooral erg fijn voor mij, want ik ben eigenlijk niet zo heel erg goed met make-up. Toen Xelly zei: ‘Jullie zijn natuurlijk allemaal beautybloggers, dus jullie weten vast ook al heel veel,’ moest ik  dus wel even slikken. Maar ze vervolgde: ‘En als het niet lukt, dan haal je het er gewoon weer af. Het gaat erom dat we gewoon een leuke dag hebben.’ En een leuke ochtend was het! Dat ik, omringd door meisjes die zelfs de meest geweldige make-upcreaties nog niet perfect genoeg vonden, mijn eerste winged eyeliner zat te tekenen, maakte helemaal niet uit. En ach, ik heb het nu in ieder geval van de beste geleerd. Er was trouwens niet alleen voor eyeliner gezorgd, maar je kon ook zelf je lippen, nagels en haren doen.
 
 
Toen iedereen mooi in de make-up zat, stond er een uitgebreide lunch voor ons klaar. Romige spinaziesoep, spinaziequiche, een salade met aubergine en hazelnoten… Heerlijk! Onder het eten werd er gezellig gekletst en daarna moesten er natuurlijk nog foto’s met Xelly worden gemaakt. In de goodiebag zat ook haar boek, dat ze voorzag van een leuke persoonlijke krabbel. Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar! Want als je mij aan de winged eyeliner krijgt, kun je wonderen verrichten. Of nou ja, in ieder geval op make-upgebied.

Nieuwste artikelen

  • Netflix hits en de bijbehorende boeken

  • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

  • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

  • Beautytips van Lauren Conrad

  • Wanna look gorgeous? Probeer Benefit Cosmetics!

  • 100% Beverly

  • Boozyshop

  • Even voorstellen: Chantal

Zoek in artikelen