30 mode hypes die kwamen en gingen

In de modewereld heb je trends, rages en hypes. Trends zijn langdurig, rages en hypes daarentegen duren een stuk korter. Een hype is een item of kledingstuk dat binnen no time extreem populair is geworden en waar je dan ook iedereen mee ziet lopen. Een hype duurt vaak maar een korte periode en wanneer deze voorbij is, is het artikel of product daarna afgeschreven en zie je er (bijna) niemand meer mee. Zo snel het artikel kwam, zo snel ging het ook weer. Je kunt van te voren ook nooit inschatten welke items of producten een hype worden.
 
Shopgids zet 30 mode hypes voor je op een rij die kwamen en gingen:
 
1. Haarmascara
Ken je de haarmascara nog? met deze mascara in een fel blauw kleurtje kon je jou lokken voorzien van een plakkerige blauwe highlight. Althans, vrijwel alleen als je lichtblond haar had was dit goed te zien.
 
2. Sneakers met lampjes
Eerlijk, dit waren stoere patta’s! Nu kun je je niet meer voorstellen dat je met sneakers met lampjes rond liep toch?
 
3. Gekleurde zonnebril
De zonnebril in de vorm van een rechthoek of hartje met roze of blauwe glazen. Pluspunten wanneer je een diamanten hartje op de rechter bovenhoek van je glas had.
 
4. Te dun geëpileerde wenkbrauwen
Als je foto’s van vroeger ziet vraag je je echt af hoe je ooit met zulke dunne streepjes boven je ogen hebt kunnen rondlopen. Momenteel zijn volle wenkbrauwen juist in en moet je niet meer denken aan die dunne afzichtelijke streepjes haar boven je ogen.
 
5. Ying-Yang ketting
Het liefst van nep zilver aan een zwart koortje, yuk!
 
6. Neppe cowboylaarzen
Ondanks dat chicks met een eigen stijl de échte cowboylaarzen nu zeker nog kunnen rocken, is er ooit een tijdperk geweest dat letterlijk iedereen op deze schoenen liepen. Echte cowboylaarzen kosten vaak een paar honderd euro, dus daarom koos menig meisje voor de nep leren (lees: plastic look) variant.
 
7. Vingerloze handschoenen
Het liefst in een gestreept (en felgekleurd) patroontje.
 
 
8. Beenwarmers
Ja, die verrekte beenwarmers, ze waren behoorlijke hip in die goede oude tijd. Lekker over je laarzen heen, waardoor het leek alsof je paarden hoefjes had. Maar och, wat waren ze hip!
 
9. Von-Dutch petje
Von-Dutch petjes waren ontzettend populair. Zowel mannen als vrouwen liepen massaal met dit petje rond. De kans dat je dit ding voor nog geen tientje in een land als Turkije aan had geschaft was dan ook behoorlijk groot, maar dat maakte het niet minder cool.
 
10.  Zonneklep
Hoe hebben we dit ding ooit kunnen dragen buiten het tennisveld. De zonneklep werd in de jaren tachtig en negentig groot gemaakt door rappers, waarna we opeens massaal met deze klep rond liepen, ja ook binnenshuis.
 
11. Ingevlochten mini vlechtjes
De kans is groot dat jij ook een kleine periode in je leven rond hebt gelopen met deze mini vlechtjes strak op je schedel gevlochten, en dan het liefst een stuk of 100. De een liet ze zetten in Turkije, de ander ging met een voorbeeld foto van X-tina Aguilera naar de kapper.
 
 
 
12 tot 30 lezen? Lees verder op Shopgids.nl!

Nieuwste artikelen

  • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

  • De grote race - Ruby Coene 

  • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

  • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

  • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

  • Vermist: Het safehouse

  • Dodenmasker - Katherine Engberg

  • Summer in the city

Zoek in artikelen