Do It Yourself: Lade boekenkast

Bij Chicklit.nl staat de boekenkast aardig vol. Maar je kunt nooit genoeg boeken hebben! Op het internet komen we de meest aparte boekenkasten tegen. Hoe zit het met jouw boekenkast? Wil je ook op een creatieve manier al jouw boeken bewaren? Hieronder hebben we alvast een paar leuke tips and tricks onder elkaar gezet, van een hele leuke DIY lade-boekenkast.

De lade-boekenkast is heel simpel om in elkaar te zetten. Je kunt een kaart als achtergrond gebruiken, maar je kunt ook kiezen om de achtergrond in een neutrale kleur te schilderen. In het voorbeeld is een leuke kaart gebruikt, dat ziet er al een stuk vrolijker uit!

Wat heb je nodig?

- Een oude lade
- Hout (voor extra vakjes)
- Liniaal
- Een kaart (of iets anders leuks voor de achtergrond)
- Lijm
- Pen
- Een plug, of iets anders waar je de lade-boekenkast mee kunt ophangen.
 

Stap 1: Meten en knippen
We beginnen met het opmeten van de lade. Het is de bedoeling dat je de binnenkant opmeet, om vervolgens de kaart op de juiste maat te kunnen knippen. Je plakt de kaart zometeen op de binnenkant van de lade, je kunt de stukjes kaart nu eerst aan de kant leggen. Vind je extra vakjes handig? Dan kun je ook door middel van stukken hout van dezelfde kleur als de lade, een paar erbij maken. Je schroeft of lijmt de stukken hout aan de binnenkant van de lade vast. Je kunt net zoveel vakjes maken als je zelf maar wilt, maar onthoud wel: overdaad schaadt.

Stap 2:  Lijmen
Heb je de stukjes kaart nog? Dan kun je die nu aan de binnenkant van de lade plakken. Ziet dit er al een stuk beter uit? Je kunt de lade-boekenkast nu verder decoreren, maar je kunt hem ook zo laten.

Stap 3: Ophangen
Boor een gaatje in de muur met de betonboor. Doe het plugje in het gaatje. En draai een haakje in de plug. Nu kun je jouw zelfgemaakte lade-boekenkast eindelijk ophangen. En heb je weer een extra plekje voor jouw boeken. Niet genoeg ruimte? Dan kun je altijd nog meer zelfgemaakte boekenkasten maken er zijn nog genoeg leuke ideeën.

 

Foto: olivebites.blogspot.com

 

Heb jij nog leuke ideeën? Laat het ons weten!

Bekijk ook: Boekenplanken van steigerbuis

Bron

Nieuwste artikelen

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

  • 16x de leukste musical films

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

  • Zo sorteer je je boeken op een andere manier dan alfabetische volgorde 

  • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

  • Do It Yourself: Mini boekenketting

  • Dit zijn de leukste Book Nook ideeën

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

Zoek in artikelen