Wat je moet weten over Popcorn Time

Ben jij ook serie- en film verslaafd? Kun je net als de redactie van Chicklit.nl ook niet wachten op de laatste afleveringen van je favoriete series, terwijl ze in Amerika al maanden op TV uitgezonden worden?  Veel mensen kijken via streamingdiensten zoals Popcorn Time, maar wat weten wij eigenlijk van Popcorn time? Chicklit.nl zet de feiten over Popcorn Time voor je op een rijtje.
 


Over Popcorn Time
Popcorn Time is een programma waarmee gebruikers naar films en series kunnen zoeken om deze in een hoge kwaliteit te streamen. In maart 2014 liet Popcorn Time weten dat ze niet het middelpunt van een piraterijdiscussie willlen worden.

Illegaal?
Popcorn Time is illegaal, omdat gebruikers auteursrechtelijk beschermd materiaal uploaden en downloaden. Popcorn Time is daarmee net zo illegaal als bijvoorbeeld The Pirate Bay. Uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is in Nederland illegaal. Sinds april 2014 is het in Nederland ook verboden om films, muziek en tv-series te downloaden uit een illegale bron.

Bij Popcorn Time worden films en series gedownload door de gebruiker. Als je op de afspeelknop drukt, wordt er eerst gezocht naar andere 'peers'. Dit zijn gebruikers die dezelfde film aan het bekijken zijn. Als er genoeg peers zijn gevonden en de snelheid hoog genoeg is, wordt het bestand afgespeeld.

De gevolgen
Omdat de dienst illegaal is, kunnen gebruikers worden aangeklaagd. In Nederland gebeurt dit niet vaak, omdat IP-adressen niet zomaar openbaar mogen worden gemaakt. Dit heeft te maken met de privacywet. In Duitsland hebben een aantal Popcorn Time-gebruikers wel boetes gekregen.

Het succes
De makers van Popcorn Time beweren dat ze het succes te danken hebben aan betaalde videostreaming diensten. "Mensen zijn bereid te betalen, maar veel van hen weigeren momenteel te betalen voor een kleine catalogus met allemaal restricties per land," zeggen de Popcorn Time-makers. Popcorn Time biedt een brede keuze aan films en series: daardoor wordt er vaak voor de gratis optie gekozen.

Wat vind jij van Popcorn Time?

 

Misschien vind je dit ook interessant: 5 x stylish films op Netflix

Bron / Bron

Nieuwste artikelen

  • De gezelligste herfstfilms

  • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

  • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

  • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

  • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen