Wow je gelooft niet wat je kan maken door het rollen van brood

Wow...  was onze eerste reactie op de redactie van Chicklit.nl toen we deze super, maar dan ook super lekkere 'jaw dropping', mier zoete, jaloersmakende French toast zagen! En ze zijn echt heel makkelijk te maken! Maak iemand anders of jezelf blij met dit ontbijt op een lekkere luie zondag. Lees snel verder om erachter te komen hoe je ze maakt! (op de redactie watertanden we al). 

 

 

Wat heb je nog? (voor ongeveer 12 French toast rolletjes)


12 sneetjes wit brood
Een handje verse aarbeien
113 gram roomkaas
¼ kopje poedersuiker
2 eieren
2 eetlepels melk
3 theelepel suiker
¼ theelepel kaneel

Maak de aarbeien schoon en snij ze eerst door de midden, en daarna nog een keer. Dan krijg je hele mooie partjes. Doe ze in een kom en voeg één eetlepel suiker toe, en mengen maar.


In een andere kom doe je de roomkaas even in de magnetron zodat het smelt, niet te lang! Want dan ben je je roomkaas snel kwijt.


Nu komt het, je kunt de sneetjes brood gaan rollen! Ja hoor, je leest het goed, brood rollen. Je pakt een deegroller en rolt de sneetjes brood, totdat ze plat zijn.  Je kunt nu de korstjes eraf halen. Smeer wat van de lekkere roomkaas over het brood heen, en verdeel dan een aantal aardbeien stukjes. Oké rollen maar, je kunt de stukjes brood eindelijk oprollen.

Als jou rol kunsten beter zijn dan die van ons, dan heb je nu hele mooie rolletjes. Heb je net als ons niet geweldige rolletjes? Maakt niet uit ze smaken toch super! Nu kun je de eieren, de overgebleven suiker en kaneel bij de melk voegen.


Verhit de pan, en doe er een beetje olie of boter in.


De rolletjes kunnen lekker ingesmeerd worden met het goedje dat je net hebt gemaakt. Leg ze daarna in de pan, ruikt het al lekker?
Als je de rolletjes een paar keer hebt omgekeerd zijn ze als het goed is bruin, niet te lang doorgaan want ze worden makkelijk zwart!

Strooi er nog wat extra poedersuiker overheen en een paar partjes aardbeien.

Eet smakelijk! En geniet van je zondag.

 

En voor de visuele instructie, hieronder hebben we het filmpje:

 

 

Heb jij zin om aan de slag te gaan in de keuken? Plaats een foto van jouw zelfgemaakte French toast op Facebook, Instagram of twitter en tag ons @chicklit_nl!

 

Ben je een echte Kitchen Queen, en houd je van zoet? Probeer dan ook een lekkere Monchoutaart!

 

Bron

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Stiletto’s in de keuken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

  • Recepten voor mini potjes

Zoek in artikelen