Leesdipje? Zo kom je er vanaf!

Het kan gebeuren: je hebt totaal geen zin meer om te lezen en hebt allang geen bladzijde meer omgeslagen. Dat is zonde, want lezen is juist zo leuk! Wij geven je tips om van je leesdip af te komen.Verwen jezelf met een nieuw boek
Bij Chicklit.nl worden we altijd blij van nieuwe boeken. Ze zijn nog zo mooi en ze ruiken lekker! Beloon jezelf met een boek dat je al heel lang wilde lezen of trakteer jezelf tijdens een uitje naar de boekenwinkel. Als je zelf een leuk boek uitkiest om te lezen, is de kans ook groot dat je weer meer zin krijgt om te lezen.

Stel een doel voor jezelf
Voor sommige mensen kan het helpen om een doel te stellen. Hoeveel boeken wil jij per jaar lezen? Een doel kan ervoor zorgen dat je gemotiveerd raakt dat je dat doel ook daadwerkelijk gaat halen, ook al moet je even door dat minder leuke boek heen bijten.

Heb geduld
Als je het gaat forceren, kan je leesdip alleen nog maar langer duren. Geef jezelf de tijd om over je dipje heen te komen. Lees bijvoorbeeld ondertussen in je favoriete tijdschrift, maak een puzzel of neem een lekker warm bad. Vergeet niet dat lezen leuk en ontspannend hoort te zijn. Het komt wel goed! Vertrouw daarop en neem de tijd om de zin in het lezen weer terug te krijgen.

Lezen over boeken
Als je even geen zin meer hebt om een boek te lezen, kan het helpen om over boeken te lezen. Kijk op Chicklit.nl welke boeken er recent zijn verschenen en voeg ze toe aan je lijstje. Bekijk ook je favoriete boekenblogs en boektubers. De kans is groot dat je door het enthousiasme van anderen weer zin krijgt om te lezen!

Maak het jezelf niet te moeilijk
Ben je tijdens je leesdip bezig in een boek waar je niet blij van wordt, leg het dan weg. Kies voor een boek dat je wel aanspreekt. Het kan misschien werken om een luchtig, dun boekje te lezen in plaats van een dikke pil over een zwaar onderwerp. Een verhalenbundel kan ook een optie zijn, of misschien vind je het juist fijn om een van je favoriete boeken te herlezen. Jij bent de baas!

Heb jij nog goede tips om over een leesdip heen te komen?


Bekijk ook: 10 dingen die iedere boekenwurm herkent

Nieuwste artikelen

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • Mooie boekenquotes

Zoek in artikelen