Do It Yourself: Verstopplekje in de boekenkast!

Als je jouw kamer op moet ruimen, heb je dan ook zo’n last van kleine friemeldingetjes zoals sleutels, gummetjes en kleingeld? En is de enige plek waar je dit kan wegmoffelen onder het bed? Wij snappen jouw dilemma en hebben de perfecte oplossing gevonden. Waarom verstop je jouw kleine friemeldingetjes niet in je boekenkast? Wij laten zien hoe je jouw eigen 'Secret Hiding Place' kan maken...

Foto: Blitsy.com

Wat heb je nodig voor jouw ‘Secrest Hiding Place’?
1.    Je hebt een afbeelding nodig van een boekrug. Je kunt dit printen, maar het mooiste is natuurlijk een afbeelding met structuur. Je kunt ook boekenleggers gebruiken zoals in het voorbeeld.
2.    Voor de doos achter de boekrug afbeelding kun je een doos van papiermacheé gebruiken, en deze dan zelf versieren.
3.    Lijm, plakband. Het beste is een lijmrollertje zoals in het voorbeeld is gebruikt.
4.    Een klein knutselmesje, je kunt ook gewoon een 3D-schaartje gebruiken.
5.    Verfkwast en natuurlijk verf, dit heb je nodig om de box te verven. Je kunt het beste Acrylverf gebruiken, dan krijg je een mooier effect. Je kunt hem ook anders decoreren of je kunt de binnenkant bekleden met een leuke zachte stof.

Oké , laten we beginnen!

Foto: Blitsy.com

1.    Knip de afbeeldingen van de boekruggen uit als je het hebt geprint, en plak deze op de deksel van de doos. Omlijn de bovenkant van de afbeelding, want je mag de deksel niet meer zien. Wat overgebleven is van de deksel snij je zometeen weg met je hobbymesje. Kijk goed naar de grootte van de deksel en houd daar rekening mee met de afbeelding.

Foto: Blitsy.com


2.    Haal nu de afbeelding weg en begin met het wegsnijden. Wat overgebleven is van de deksel kun je weggooien, dit heb je niet meer nodig.  Als het goed is ziet jouw doos er nu uit als de foto hierboven.

Foto: Blitsy.com


3.    Als je een papiermacheé doosje hebt gekozen, of een normale houten doos dan kun je nu gaan verven! Als je klaar bent, laat het dan goed drogen. Is de verf goed droog? Dan kun je nu de afbeelding nu op de deksel plakken.

Foto: Blitsy.com


5.    Als de deksel klaar is, dan kun je de rest van de doos in elkaar schuiven.  De deksel wordt namelijk de voorkant, pas dus op dat er niks buiten schuift want dat zie je! Plak wat lijm aan de binnenrand van de doos, wanneer je hem in elkaar schuift.

Foto: Blitsy.com


6.    Als je van plan bent om lichte dingen te verstoppen in je doos, dan heb je genoeg aan deze lijm en kun je hem rustig in je boekenkast zetten naast alle andere boeken. Ben je van plan om zwaardere dingen in je doos te verstoppen, dan moet je er rekening mee houden dat je een sterkere lijm moet gaan gebruiken. Want je wil niet dat jouw ‘Secret Hiding Place’ opeens uit elkaar valt, en dan is hij ook niet meer zo 'Secret'.

Foto: Blitsy.com

 

Foto: Blitsy.com

Ben je helemaal klaar met verven, snijden en plakken? Dan kun je de doos in de boekenkast zetten. Als hij in de boekenkast staat dan ziet niemand dat het jouw verstopplekje is voor jouw rommel, ze zullen denken dat het gewoon een rijtje boeken is!

Ben je creatief, en altijd op zoek naar nieuwe inspiratie? Misschien vind je deze artikelen ook interessant: Boekenplank van steigerbuis en Boekenplank papieren Pumpkin

Ga jij deze verstopplek maken? 

Bron

Nieuwste artikelen

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

  • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen