Do It Yourself: 3x herfst DIY waar je het warm van krijgt!

Het is bijna herfst en dat betekent lekker warm thuis op de bank hangen en met een kop warme chocomelk genieten van een film, terwijl het buiten regent en zo hard waait dat als je buiten staat de bladeren je om de oren vliegen! Om je huis extra gezellig en knus voor de herfst te maken hebben we hieronder een aantal DIY’s voor de herfst. Drie keer herfstdecoratie waar je het warm van krijgt…


1. Dennenappels
Er zijn genoeg dennenappels te vinden in de herfst, dus pak een warme sjaal en een lekkere dikke jas en ga naar buiten! Voor de volgende DIY kun je zoveel dennenappels pakken als je leuk vindt. Wij hebben in het voorbeeld genoeg aan drie, één grote en twee kleine. Zoals je op de foto kunt zien worden dennenappels een stuk vrolijker met een klein beetje kleur! Je kunt de dennenappels ook altijd een beetje glitter geven op de uiteinden, of helemaal wit verven voor de winter alvast!

whimzeecal.com

Wat heb je nodig?
- Natuurlijk een paar dennenappels.
- Acryl verf in verschillende tinten van dezelfde kleur.
- Een fijne kwast.
- Een oude tandenborstel.


whimzeecal.com


Stap 1
Haal met een tandenborstel alle beestjes en viezigheid van de dennenappels af. We raden aan om deze stap eerst buiten uit te voeren (anders zit jouw huis onder de beestjes).

 

whimzeecal.com
 

Stap 2
Pak het kwastje en dip het in de acryl verf. Je kunt het beste onder beginnen met de donkerste kleur en dan een tint lichter, daarna op die manier naar boven werken.
 

                whimzeecal.com


Stap 3
Van elke tint heb je dan ongeveer ¼ geverfd. Zo ga je alle dennenappels langs en verf je ze in verschillende kleuren! Zo krijg je een mooie Ombré effect. Je kunt de vrolijke dennenappels leuk op een schaaltje leggen, of je legt ze bovenop de openhaard. Ze zien er altijd leuk uit, en samen met een paar kaarsen krijg je hét ultieme herfst gevoel.
 

2. Gekleurde herfst eikeltjes
Hoe vrolijk is het om een kommetje met gekleurde eikeltjes op tafel te hebben met de herfst? Deze vrolijke eikeltjes zijn heel makkelijk om te maken en ze zien er super schattig uit! Je moet wel eerst naar buiten om een lading eikels te zoeken, maar rond deze tijd liggen er al genoeg!

freepeople.com

Wat heb je nodig?
- Een handje eikels
- Wol, in verschillende kleuren
- Heet water
- Lijm

Stap 1
Als je een handje vol eikels hebt gevonden, kun je de kapjes eraf halen. Je hebt namelijk alleen de kapjes nodig dus wees er voorzichtig mee!

freepeople.com

Stap 2
Maak kleine bolletjes van de wol, de bolletjes moeten even groot zijn als het binnenste van een eikeltje.

Stap 3
Rol de bolletjes door heet water en voeg een klein beetje zeep toe. Rol nogmaals door warm water en herhaal dit voor ongeveer 10 minuten. Als het goed is wordt de wol hard. Plak de bolletjes wol vast aan de kapjes, en druk goed aan.

freepeople.com

Je eikeltjes zijn klaar, je kunt ze natuurlijk nog extra vrolijk maken met glitters. Je kunt ze ophangen of in een schaaltje leggen, met een grote kaars in het midden. Je kunt ze ook gebruiken om dat ene cadeautje net wat specialer te maken.

 

3. Leaf Bowl
Het is herfst en het duurt zeker niet lang meer tot het Halloween is! Lekker snoepen, maar wel in stijl. Je kunt kinderen aan de deur lekkere snoepjes geven uit deze leuke herfstschaal gemaakt van bladeren! Dit is pas een goed oplossing voor al die overtollige bladeren in de tuin, (helaas gebruiken we net bladeren).

Wat heb je nodig?
- Een zak nepbladeren, of een slinger waar je de bladeren vanaf plukt. Het is belangrijk dat de bladeren heel dun zijn, en niet een glad laagje hebben gekregen in de fabriek.
- Matte finish/lijm
- Schuimborstel
- Ballon
- Schaar
- Een grote kom

hellolucky.com

Stap 1
Verzamel alle blaadjes en check of ze ongeveer even groot zijn, leg ze daarna op een tafel neer en bekijk hoeveel je nodig hebt voor de juiste grootte van jouw schaaltje. Als de blaadjes op een slinger zaten, moet je ze eerst van de slinger afhalen.

 

hellolucky.com

Stap 2
Haal alle ijzeren draadjes en dingen uit de blaadjes, zodat ze helemaal slap zijn en zometeen makkelijk buigen. Wees wel voorzichtig want de blaadjes scheuren makkelijk.

Stap 3
Blaas de ballon op en doe hem ergens in zodat hij niet verschuift. In het voorbeeld is er gebruik gemaakt van een grote kom. Hier blijft hij goed inzitten omdat de kom hoog genoeg is voor de ballon. Ook is het belangrijk om de kom niet te veel op te blazen.

hellolucky.com

Stap 4
Verdeel een lijmmengsel of een matte finish over de ballon. Smeer het goed uit en doe een klein laagje. Begin in het midden en werk dan langzaam aan naar de buitenkant.

Stap 5
Na het smeren kun je er gelijk een blaadje op leggen, met de schuimborstel kun je het glad maken. Op deze manier kun je de helft van de ballon vol plakken. Laat het goed hard worden, dit kan enkele uren duren. Laat het met voorkeur een hele nacht staan, dan weet je zeker dat het hard is

hellolucky.com

Stap 6
Nu komt het leukste deel! Je kunt de ballon leeg prikken, als het goed is gaan de bladeren een beetje mee, maar dat is oké. De bladeren vinden hun vorm wel weer terug, het hangt er wel vanaf hoe goed je ze hebt gelijmt.

Ziet het kommetje er niet heel erg leuk uit? Nu ben je alvast voorbereid als er kinderen aan de deur komen en ze een snoepje uit deze super leuke kom willen pakken.

 

Heb je wat aan deze drie herfst DIY's gehad? Laat via Facebook en Twitter weten wat je van deze DIY vindt! Vergeet het fotootje niet!

Wil je deze herfst nog meer knutselen?: Papieren book pumpkins / Mini boekenketting

Bron / Bron / Bron

Nieuwste artikelen

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

  • De bloedstollende avonturen van Vladimir Von Rotenbeck: De nepvampier - Sophia Drenth

Gerelateerde artikelen

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Disneyfiguren in een creepy jasje

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

  • Halloween-outfit: net als in de film...

  • Last-minute Harry Potter Halloween kostuums

Zoek in artikelen